• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - بررسی اثر نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و اسید جاسمونیک بر روند تغییرات فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره ژنوتیپ‌های گیاه دارویی (Satureja hortensis L.)
        آذر داوری محمود سلوکی بهمن فاضلی نسب
        در این تحقیق به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم (0، 30، 60 و90 میلی‌گرم بر لیتر) و جاسمونیک اسید (0، 50، 100 و 150 میکرو مولار) بر روی مواد آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی و همچنین صفات فیزیولوژیکی 5 ژنوتیپ مرزه (.(Saturejahortensis L، آزمایشی ب چکیده کامل
        در این تحقیق به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم (0، 30، 60 و90 میلی‌گرم بر لیتر) و جاسمونیک اسید (0، 50، 100 و 150 میکرو مولار) بر روی مواد آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی و همچنین صفات فیزیولوژیکی 5 ژنوتیپ مرزه (.(Saturejahortensis L، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. تیمارها در مرحله چهاربرگی بر روی اندام های هوایی گیاه اسپری و 48 ساعت بعد برداشت صورت گرفت. ابتدا از اندام هوایی عصاره گیری شد و سپس با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر؛ آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیرآنزیمی و صفات فیزیولوژیک اندازه گیری گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر متقابل محلول پاشی غلظت های مختلف نانو ذراتدی‌اکسید تیتانیوم و جاسمونیک اسید بر کاتالاز، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، آسکوربات پراکسیداز، پروتئین کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و فنل کل در سطح احتمال 1% تأثیر معنی‌دار داشت. بیشترین میزان آنزیم کاتالاز (0536/0 میلی گرم در گرم وزن‌تر) در ژنوتیپ مرزه تبریز در غلظت های 30 میلی گرم در لیتر نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و 150میکرو مولار در لیتر جاسمونیک اسید؛ بیشترین میزان آنزیم آسکوربات پراکسیداز (0514/0 میلی گرم در گرم وزن‌تر) در ژنوتیپ مرزه اردستان در غلظت های 60 میلی گرم در لیتر نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و 50 میکرو مولار جاسمونیک اسید؛ بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز (000494/0 میلی گرم در گرم وزن‌تر) در ژنوتیپ مرزه اردستان در غلظت‌های 60 میلی گرم در لیتر نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و 150 میکرو مولار جاسمونیک اسید؛ بیشترین میزان آنزیم پلی فنل اکسیداز(0628/0 میلی گرم در گرم وزن‌تر) در ژنوتیپ مرزه تبریز در تیمارهای 30 میلی گرم در لیتر نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و صفر (شاهد) میکرو مولار جاسمونیک اسید به‌دست آمد. مؤثرترین جمعیت مرزه از نظر صفات فیزیولوژیکی، مرزهشهر ری، از نظر آنتی‌اکسیدانی آنزیمی مرزه اردستان و تبریز و از نظر آنتی‌اکسیدان‌های غیر آنزیمی (آنتوسیانین ها، فنل و فلاونوئید) مرزه مشهد بود. در کل نتایج این تحقیق نشان داد که نانو تیتانیوم و جاسمونیک باعث افزایش مواد آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی و فیزیولوژیک مرزه شده که مؤثرترین سطح هورمونی نانو ذرات تیتانیوم سطح، 30 میلی گرم در لیتر و جاسمونیک اسید، 50 میکرو مولار بود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - بررسی اثر تیمارهای تغذیه‌ای بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی Dracocephalum kotschyi Boiss.
        سودابه مفاخری رحمان حلاج رقیه امینیان
        به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی و تلفیقی بر برخی فاکتورهای کمی و کیفی گیاه دارویی زرین‌گیاه (Dracocephalum kotschyi Boiss.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی با استفاده از عامل‌های ورمی‌کمپوست (صفر، 10 و 20 درصدحجم گلدان)، بیوفسفات (کاربرد و عدم کاربرد) و کود شیمیایی چکیده کامل
        به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی و تلفیقی بر برخی فاکتورهای کمی و کیفی گیاه دارویی زرین‌گیاه (Dracocephalum kotschyi Boiss.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی با استفاده از عامل‌های ورمی‌کمپوست (صفر، 10 و 20 درصدحجم گلدان)، بیوفسفات (کاربرد و عدم کاربرد) و کود شیمیایی ماکرو (صفر، 50 و 100درصد مقدار توصیه شده به‌ترتیب به میزان 0، 48/0 و 96/0 گرم در گلدان) در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با هجده تیمار و چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به اجرا درآمد. اسانس نمونه‌های گیاهی به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) استخراج و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمـی (GC/MS)، آنالیز گردید. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع، تعداد شاخه‌ فرعی، تعدا گل‌آذین، وزن تر و وزن خشک بوته و درصد اسانس، از گیاهان تیمار شده با 20 درصد ورمی‌کمپوست حاصل گردید. بیشترین مقدار فتوسنتز و تعرق در گیاهان تحت تیمار 50 درصد مقدار توصیه شده کود شیمیایی +20 درصد ورمی‌کمپوست به‌دست آمد. بیشترین مقدار نیتروژن، از کاربرد توام 100 درصد مقدار توصیه شده کود شیمیایی و بیوفسفات، بالاترین درصد فسفر از تیمارهای 100 درصد مقدار توصیه شده کود شیمیایی و 20 درصد ورمی ‌کمپوست و بیشترین مقدار پتاسیم از گیاهان تیمار شده با 20 درصد ورمی‌کمپوست، استخراج گردید. 26 ترکیب در اسانس زرین‌گیاه شناسایی شد که بالاترین درصد ترکیبات را وربنون و لیمونن تشکیل دادند. بیشترین مقدار این دو ترکیب از گیاهان تیمار شده با 20 درصد ورمی‌کمپوست، استخراج شد. از این رو به نظر می‌رسد، ورمی‌کمپوست می‌تواند به‌عنوان جایگزین مناسبی برای کود شیمیایی، در تولید زرین گیاه استفاده شود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - استفاده از روش کلاهک جذب رایحه جهت شناسایی ترکیبهای سه گونه گیاه معطرWisteria sinensi (Sims.) Sweet. ، Polianthestuberosa L. و Rosa × damascena Herrm.
        محمد باقر رضایی کامکار جایمند
        اخیراً پیشرفت‌هایی درزمینه تهیه رایحه از نمونه‌های معطر با فن آوری جدید صورت گرفته است، از جمله آن روش‌های تله گذاری توسط کلاهک (HTT) را می‌توان ذکر کرد. در این تحقیق اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جذب رایحه توسط کلاهک به همراه خلاء و حلال (VHS) شده است. نمونه های گیاهی د چکیده کامل
        اخیراً پیشرفت‌هایی درزمینه تهیه رایحه از نمونه‌های معطر با فن آوری جدید صورت گرفته است، از جمله آن روش‌های تله گذاری توسط کلاهک (HTT) را می‌توان ذکر کرد. در این تحقیق اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جذب رایحه توسط کلاهک به همراه خلاء و حلال (VHS) شده است. نمونه های گیاهی در فروردین ماه 1393 از قطعه گیاهان دارویی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران و همند ابسرد – دماوند جمع آوری شدند. سپس با دستگاه مذکور اقدام به جذب رایحه از سه گونه معطر به نام‌های: گیاه پیچ گلیسین Wisteria sinensis(Sims) Sweet، گل مریم Polianthes tuberose L. و گل محمدی Rosa × damascena Herrm. گردید. ترکیب‌های شیمیایی رایحه های جذب شده از گیاهان توسط دستگاهای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد اندازه‌گیری و شناسایی قرار گرفتند. ترکیب‌های عمده و فرار شناسایی شده در گل گونه پیچ گلیسین W. sinensis به‌ترتیب عبارت بودند از : کریزانتنون (8/28 درصد)، سانتولینا (9/22 درصد)، ان-دکانال (9/21 درصد)، و اِن – تریدکان (9/11 درصد)، مهمترین ترکیبات استخراج شده از رایحه گل محمدیR. damascena عبارت بودند از: سانتولینا (65 درصد)، (ایی) -2- هگزانال (18 درصد) و سیس-پینن هیدرات (5/3 درصد) و سپس ترکیب‌های عمده در رایحه گل مریم P. tuberosa عبارت بودند از: 2،4- (ایی، ایی)- هگزادینال (4/83 درصد)، 3-اوکتانول استات (8/3 درصد) و پروپیل بوتیرات (6/3 درصد). با توجه به نتایج امکان جمع‌آوری ترکیب‌های سبک از اندام‌های معطر گیاهان در هر زمان ممکن با این روش ابداعی، امکان‌پذیر می‌باشد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - ارزیابی فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه Achillea millefolium L و Achillea biebersteinii Afan در رویشگاه طبیعی استان گیلان
        فرشید رضائی رشید جامعی
        در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی ریشه برخی گونه‌های جنس بومادران (Achillea) ارائه شده است. این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد، تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه از بومادران هزار برگ (Achillea millefolium L.) و بومادران ز چکیده کامل
        در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی ریشه برخی گونه‌های جنس بومادران (Achillea) ارائه شده است. این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد، تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه از بومادران هزار برگ (Achillea millefolium L.) و بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan.) انجام گرفت. بدین‌منظور این گیاهان در خردادماه 1395 از منطقه دوگاهه رودبار (1700 متری) واقع در استان گیلان جمع‌آوری شدند. پس از استخراج اسانس‌ها به روش تقطیر با ﺁب (طرح کلونجر)، ﺁنالیز اسانس به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) و جداسازی ترکیبات فنلیﺁنها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد.میزان فنل و فلاونوئید کل در اسانس‌ها به‌ترتیب با استفاده از معرف فولین سیو کالتو و کلرید ﺁلومینیوم تعیین شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی نمونه ها نیز به روش 2و2 دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، مواد موثره غالب در اسانس ریشه بومادران هزاربرگ به‌ترتیب شامل: ترپن های بتا- توجون (83/18 درصد)، دلتا- کادینن (87/16 درصد) و بورنئول (51/14 درصد) بودند. در حالی که مهمترین مواد موثره اسانس گیاه بومادران زرد به ترتیب 1و8-سینئول (82/28 درصد)، پی- سیمن (12/15 درصد) و کامفور (34/8 درصد) بودند. همچنین در این ارزیابی مشخص شد که گیاه بومادران هزار برگ با محتوای فلاونوئیدی کمتر (75/54 میلی‌گرم در هر میلی لیتر اسانس) در مقایسه با بومادران زرد (33/72 میلی‌گرم در هر میلی‌لیتر اسانس) از بیشترین درصد مهار رادیکال ﺁزاد (74 درصد) برخوردار بود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - بررسی اثر مکمل پلی آمینی و سرما بر برخی پارامترهای فیتوشیمیایی گیاه داروییStevia rebaudiana (Bertoni) Bertoni
        کامران مرادی پینوندی سید مهدی رضوی صابر زهری
        استویا (Stevia rebaudiana (Bertoni) Bertoni) گیاهی است چند ساله متعلق به تیره آفتابگردان که به‌دلیل سنتز گلوکوزیدهای استویول و خواص دارویی در سراسر دنیا کشت می گردد. در این پژوهش به منظور بررسی اثر تیمار سرمایی 4 درجه سانتی‌گراد و مکمل پلی‌آمین بر برخی فاکتورهای فیتوشی چکیده کامل
        استویا (Stevia rebaudiana (Bertoni) Bertoni) گیاهی است چند ساله متعلق به تیره آفتابگردان که به‌دلیل سنتز گلوکوزیدهای استویول و خواص دارویی در سراسر دنیا کشت می گردد. در این پژوهش به منظور بررسی اثر تیمار سرمایی 4 درجه سانتی‌گراد و مکمل پلی‌آمین بر برخی فاکتورهای فیتوشیمیایی گیاه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. سنجش فلاوونوئیدها با روش کلرید آلومنیوم، تانن و فنول کل با روش فولین سیوکالتیو، میزان قند محلول با معرف آنترون، آنتوسیانین کل و گلیکوزیدهای استویول با اسپکتروفتومتر و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH انجام گرفت. تیمارها شامل 6 تیمار سرما و سرما توام با پلی‌آمین 0 در دورهای زمانی 0، 48 و 96 ساعت طرح ریزی شده و سنجش ها بر روی برگ‌های استویا در فاز رویشی در دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی در خرداد 1396 اجرا شد. نتایج بدست آمده نشان داد در سرمای 96 ساعته توام با پلی آمین به‌ترتیب 233 و 35 درصد افزایش در میزان قند محلول و گلیکوزیدهای استویول را نسبت به شاهد می توان مشاهده کرد. در همین تیمار میزان افزایش فلاوونوئیدها آنتوسیانین ها، فنل کل و تانن به ترتیب 40، 100، 20 و 66 درصد بود. فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه نیز تا حد 20 درصد افزایش نشان داد. در مجموع میتوان گفتدر شرایط کشت این گیاه، تاثیر توام سرما و ترکیبات پلی‌آمینی می تواند با تحریک بیشتر روند بیوسنتز متابولیت‌های ثانویه پتانسیل دارویی گیاه را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی، پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی Cannabis sativa L.
        معصومه مقیمی
        در این تحقیق، اثر پیش‌ تیمارهای توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی با استفاده از روش رنگ‌سنجی، پایداری اکسایشی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانه شاه دانه (Cannabis sativa L.) شامل راندمان استخراج روغن، اسیدیته، ضریب شکست و شاخص رنگ روغن با استفاده از طرح چکیده کامل
        در این تحقیق، اثر پیش‌ تیمارهای توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی با استفاده از روش رنگ‌سنجی، پایداری اکسایشی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانه شاه دانه (Cannabis sativa L.) شامل راندمان استخراج روغن، اسیدیته، ضریب شکست و شاخص رنگ روغن با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح توان مایکروویو (180، 540 و 900 وات) و سه سطح زمان مایکروویو (90، 180 و 270 ثانیه) و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت و روغن دانه‌های گیاه در سال 1396 با استفاده از پرس مارپیچی استخراج و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SAS استفاده گردید. نتایج نشان داد که با افزایش توان مایکروویو، راندمان استخراج روغن، اسیدیته، شاخص رنگ، پایداری اکسایشی و فنل کل به‌طور معناداری (01/0>P) افزایش یافت. افزایش زمان مایکروویو نیز منتج به افزایش راندمان استخراج روغن، اسیدیته، دانسیته، پایداری اکسایشی و فنل کل گردید و استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو تأثیر معنی‌داری بر میزان ضریب شکست روغن‌ها نداشت. بیشترین راندمان استخراج روغن از دانه‌هایی به‌دست آمد که توان و زمان مایکروویو به‌کار رفته به‌ترتیب 900 وات و 270 ثانیه بود. بیشینه پایداری اکسایشی (33/9 ساعت) در حداکثر زمان و توان مایکروویو محاسبه شد. در مجموع با توجه به نتایج به‌دست آمده می‌توان بیان نمود که استفاده از مایکروویو به‌منظور تیماردهی دانه شاه‌دانه قبل از استخراج روغن با پرس سرد می‌تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن و افزایش ترکیبات فنلی گردد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        7 - بررسی تأثیر حلالهای مختلف بر میزان فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام‌های مختلف گیاه Momordica charantia L. در منطقه سیستان
        فروغ فیروزکوهی صدیقه اسمعیل زاده بهابادی زینب محکمی فروغ یوسف زایی
        آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌هایی هستند که از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد محافظت می کنند. ترکیب‌های فنلی متابولیت های ثانوی گیاهی هستند که توان آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند. کارلا با نام علمی Momordica charantia L. متعلق به تیره کدوئیان ((Cucurbitaceae، چکیده کامل
        آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌هایی هستند که از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد محافظت می کنند. ترکیب‌های فنلی متابولیت های ثانوی گیاهی هستند که توان آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند. کارلا با نام علمی Momordica charantia L. متعلق به تیره کدوئیان ((Cucurbitaceae، دارای ترکیب‌های فنلی است که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می کنند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر حلال‌های مختلف (متانول 70 درصد، استون، اتیل استات، کلروفرم و هگزان)بر محتوای فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندام‌های مختلف گیاه کارلا در منطقه سیستان در سال 95 انجام شد. عصاره‌گیری از اندام‌ها با استفاده از حلال‌های مختلف و به روش خیساندن انجام گرفت. میزان فنل و فلاونویید کل به‌ترتیب با استفاده از روش‌های فولین - سیوکالتو و روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید اندازه‌گیری گردید. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با استفاده از روش‌های دی فنیل پیکریل هیدازیل ((DPPH، قدرت آنتی‌اکسیدانی احیای آهن (FRAP) و پراکسید هیدروژن (H2O2) اندازه‌گیری شد. بیشترین میزان فنل در عصاره متانولی میوه و برگ (به‌ترتیب 33/1±96/36 و 03/3±01/33 میلی گرم گالیک اسید به وزن خشک) و کمترین میزان در عصاره های کلروفرمی، اتیل استاتی و هگزانی به میزان کمتر از 1 میلی گرم بر وزن خشک گزارش گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان محتوای فلاونوئیدی مربوط به عصاره استونی و متانولی برگ (به‌ترتیب 97/1±95/10 و 2/2±03/10 میلی‌گرم کوئرستین به گرم وزن خشک) بود. عصاره متانولی میوه در هر سه روش، فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتری نسبت به سایر عصاره‌ها نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق، میوه کارلا به‌عنوان یک منبع مفید از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی پیشنهاد می‌شود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        8 - بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف سرشاخه‌های گلدار گیاه Dracocephalum moldavica L. در استان سیستان وبلوچستان
        منیره مهرابی نوراله حاضری جعفر ولیزاده محرم ولیزاده
        گیاه بادرشبو با نام علمی (.Dracocephalum moldavica L) گیاهی یکساله متعلق به تیره نعنا (Lamiaceae)است که در طب سنتی در درمان اختلالات گوارشی، کبدی و سردرد استفاده می شود. در این تحقیق سرشاخه‌های هوایی گلدار گیاه در اسفند ماه سال 1394 از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان ج چکیده کامل
        گیاه بادرشبو با نام علمی (.Dracocephalum moldavica L) گیاهی یکساله متعلق به تیره نعنا (Lamiaceae)است که در طب سنتی در درمان اختلالات گوارشی، کبدی و سردرد استفاده می شود. در این تحقیق سرشاخه‌های هوایی گلدار گیاه در اسفند ماه سال 1394 از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان جمع آوری شد و عصاره های مختلف متانولی، اتانولی و آبی با استفاده از روش خیساندن بدست آمد. میزان فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل با استفاده از روش‌های اسپکتروفتومتری و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره ها توسط دو روش FRAP و DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره های مختلف متانولی، اتانولی و آبی به‌ترتیب دارای محتوای فنل کل (1/82، 8/71 و 6/33 میلی‌گرم معادل گالیک اسید در هر گرم وزن خشک) و فلاونوئید کل به‌ترتیب (02/34 ، 8/28 و 02/1 میلی‌گرم معادل کوئرستین در هر گرم وزن خشک) گزارش گردید. نتایج بررسی آنتی اکسیدانی در روش DPPH برای عصاره‌های مختلف به‌ترتیب (60/11، 93/34 و 84/302 میکروگرم در میلی‌لیتر) و در روش FRAP به‌ترتیب (mMFe2+/mg sample 23/14، 20/8 و 01/1) گزارش شد. تحلیل داده‌ها نشان داد که عصاره متانولی گیاه نسبت به عصاره اتانولی وآبی از بیشترین مقدار محتوای فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل و از بیشترین قدرت مهارکنندگی در روش DPPH(μg/ml60/11IC50=) برخوردار بود و این یافته‌ها در تایید عملکرد آنتی‌اکسیدانی و سایر مصارف دارویی گیاه قابل بحث است.[1] *نویسنده مسئول: nhazeri@chem.usb.ac.ir پرونده مقاله