• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - کاربرد آنزیمهای تثبیت شده در صنایع غذایی به عنوان روشهای زیست سازگار
        اسماعیل فرامرزی آق گنبد لیلا امیرخانی سید مهدی هدایت زاده فهیمه درخشانفر
        آنزیمها یا میکروارگانیسمها در تهیه مواد غذایی به طور گسترده ای کاربرد دارند. با پیشرفت تکنولوژی، آنزیمهای جدید با طیف وسیعی از کاربردها و ویژگیها توسعه یافته اند و حوزه‌های کاربردی جدید هنوز در حال بررسی هستند. میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌ها و آنزی چکیده کامل
        آنزیمها یا میکروارگانیسمها در تهیه مواد غذایی به طور گسترده ای کاربرد دارند. با پیشرفت تکنولوژی، آنزیمهای جدید با طیف وسیعی از کاربردها و ویژگیها توسعه یافته اند و حوزه‌های کاربردی جدید هنوز در حال بررسی هستند. میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌ها و آنزیم‌های آن‌ها به‌طور گسترده در بسیاری از مواد غذایی برای بهبود طعم و بافت استفاده می‌شوند و مزایای اقتصادی زیادی برای صنایع دارند. همچنین آنزیمها قادر به حذف موثر مواد آلی از پسابهای صنایع غذایی هستند. آنزیمهای میکروبی به دلیل مزایای متعددی مانند تولید آسان، مقرون به صرفه و سازگار بودنشان، منابع ارجح برگیاهان یا حیوانات هستند. با این حال استفاده از آنزیمها در فرایندها یک سری معایب دارد. به علت قیمت بالای آنزیمها، واکنشهای آنزیمی جز واکنشهای گران قیمت هستند. آنها همچنین به شرایط محیطی حساس هستند و بنابراین می توانند به آسانی تغییر ماهیت داده و خاصیت خود را از دست بدهند. استفاده از یک کاتالیست ناهمگن و تثبیت آنزیمها بر روی یک پایه جامد روشی است که می تواند بازیافت آنزیم‌ها را ممکن سازد. در این تحقیق بعد از بررسی ساختار و انواع آنزیم‌ها، ترمودینامیک واکنشهای آنزیمی و روش‌های تثبیت آنزیمها مطالعه گردید. نهایتا پیشرفتهای اخیر در فناوری آنزیم برای صنایع غذایی و فهرست جامعی از آنزیم‌های مورد استفاده در فرآوری مواد غذایی، منبع میکروبی این آنزیمها و دامنه وسیع کاربرد آنها مورد بحث قرار گرفته است. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - مروری برتاثیرات ضد میکروبی وضد باکتریایی نانوذرات نقره ونقره وکامپوزیت های نقره
        زهرا جوانشیر زهرا محمدپور
        امروزه نانوذرات گستره وسیعی از ذرات با ویژگی های منحصر به فرد را در برمی گیرد .این ذرات به دلیل اندازه کوچک و ویژگی های منحصر به فرد قابلیت استفاده در علوم مختلف را دارند ترکیبات بیولوژیکی در مقیاس نانو دارای خصوصیات فیزیکی- شیمیایی بی‌همتایی هستند که در سال‌های اخیر کا چکیده کامل
        امروزه نانوذرات گستره وسیعی از ذرات با ویژگی های منحصر به فرد را در برمی گیرد .این ذرات به دلیل اندازه کوچک و ویژگی های منحصر به فرد قابلیت استفاده در علوم مختلف را دارند ترکیبات بیولوژیکی در مقیاس نانو دارای خصوصیات فیزیکی- شیمیایی بی‌همتایی هستند که در سال‌های اخیر کارایی اخیرا نانو ذرات آنتی‌میکروبیال، بویژه نانوذرات نقره و فعالیت ضد میکروبی آنها مورد توجه محققان قرار گرفته و پژوهش هایی انجام شده است. در این مطالعه پیشرفت‌های اخیر و نتایج پژوهش های محققان در استفاده از خواص ضدباکتریایی و ضد عفونی نانوذرات نقره، نقره وکامپوزیت های نقره مرور شده است.جستجو در سایت هایSID, google scholar انجام گرفته است . محدودیت زمانی برای جستجو نداشتیم و هرمقاله ای که شرایط ورود را داشته تا اسفند 98 وارد مطالعه شدند. از بین مقالات یافت شده تعدادی با شرایط شامل مقاله کامل داشتن خواص ضدباکتریایی وضدعفونی داشته باشند.10مقاله مورد ارزیابی قرار گرفتند .تمام مقالات دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضد عفونی نانوذرات نقره، نقره وکامپوزیت های نقره در سطوح مختلف بوده اند. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - بررسی پراکندگی ناشی از میدان الکتریکی در نانو بلورهای TiO2
        مجید شب زنده
        ترکیبی از میدان الکتریکی خارجی و پراکندگی رامان، به‌عنوان یک روش جدید برای مطالعه نانوبلورهای دی اکسید تیتانیوم استفاده شده است. این روش می تواند به طور گسترده ای برای به دست آوردن خواص آوایی مواد مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله، ما ساخت نانوذرات TiO2و محدودیت آنها چکیده کامل
        ترکیبی از میدان الکتریکی خارجی و پراکندگی رامان، به‌عنوان یک روش جدید برای مطالعه نانوبلورهای دی اکسید تیتانیوم استفاده شده است. این روش می تواند به طور گسترده ای برای به دست آوردن خواص آوایی مواد مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله، ما ساخت نانوذرات TiO2و محدودیت آنها در آزمایشگاه خود را با یک فرآیند سل-ژل اصلاح شده ساده گزارش می‌کنیم. علاوه بر این، نانوبلورهای دی اکسید تیتانیوم سنتز شده با پراش اشعه ایکس و تکنیک‌های رامان پراکندگی برگشتی مشخص شدند. علاوه بر این، اثرات یک میدان الکتریکی جریان مستقیم خارجی بر روی حالت‌های داخلی و خارجی شبکه نانوبلورها توسط داده‌های رامان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ما نشان می‌دهد که میدان الکتریکی خارجی اعمال‌شده می‌تواند برهمکنش قوی ایجاد کند و حالت‌های فعال رامان را گسترش دهد، شدت تقویت و تغییرات اوج احتمالی در طیف‌های رامان را می‌توان مشاهده کرد.در این مقاله سعی بر این است که تاثیر میدان الکتریکی روی نانو ذرات بررسی شود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - مطالعه اجزای تشکیل دهنده اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه خاصیت ضدمیکروبی آن با دهانشویه کلرهگزیدین بر روی باکتری‌های عامل عفونت دهانی
        نیما محمدنژاد خیاوی حجت اقبال ندا جهانی آرزو محمدی مهدی احمدی سابق زهره قاضی طباطبایی امیر کشی زاده مزرعه جهان
        زنجبیل (Zingiber officinale) یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که اثرات ضدباکتریایی آن در تحقیقات مشخص شده است .هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر ضدمیکروبی اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتری‌های شایع عفونت دهانی بود. چکیده کامل
        زنجبیل (Zingiber officinale) یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که اثرات ضدباکتریایی آن در تحقیقات مشخص شده است .هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر ضدمیکروبی اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتری‌های شایع عفونت دهانی بود. در این تحقیق، ابتدا اسانس-گیری گیاه زنجبیل توسط دستگاه کلونجر انجام و جهت تجزیه نمونه‌های اسانس و اندازه‌گیری دقیق ترکیبات از دستگا‌‌های GC و GC/MS استفاده شد. سپس تاثیر اسانس زنجبیل بر باکتری‌های شایع عفونت دهانی به دو روش بررسی قطر هاله عدم رشد‌(Disk deffusion) و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) انجام شد. نتایج حاصل از آزمایشات ضد میکروبی نشان داد که گیاه زنجبیل دارای اثرات مهارکنندگی قابل توجهی بر روی انواع باکتری‌های گرم منفی و مثبت است. هم‌چنین مشخص شد که اسانس این گیاه دارویی، از نظر خواص ضدمیکروبی، نتایج نسبتأ مشابهی را نسبت به دهان‌شویه کلرهگزین از خود نشان داد. طبق یافته‌ها اسانس زنجبیل آثار ضد‌میکروبی مناسبی علیه باکتری‌های شایع عفونت دهانی دارد. در نتیجه اسانس این گیاه با غلظت‌های مختلف، پس از انجام مطالعات تکمیل‌تر می‌تواند جایگزین‌ مناسبی برای داروها و دهانشویه‌های شیمیایی در درمان باکتری‌های شایع عفونت دهانی باشد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - مروری بر تهیه، خواص و کاربرد هیدروژل های آکریلیک اسید و آکریل آمید
        محراب فلاحی سامبران طناز سلطان الذاکرین سرخابی
        هیدروژل‌ها به دلیل برخورداری از خواص مطلوب زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری و غیرسمی بودن از جمله زیست مواد محبوبی هستند که می توانند در کاربردهای مختلف مهندسی و پزشکی از جمله کشاورزی، داروسازی، زیست پزشکی، صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرند. هیدورژل‌ها پلیمر چکیده کامل
        هیدروژل‌ها به دلیل برخورداری از خواص مطلوب زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری و غیرسمی بودن از جمله زیست مواد محبوبی هستند که می توانند در کاربردهای مختلف مهندسی و پزشکی از جمله کشاورزی، داروسازی، زیست پزشکی، صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرند. هیدورژل‌ها پلیمرهای آب دوستی هستند که توانایی جذب قابل توجهی آب یا مایع بیولوژیکی دارند. هیدروژل‌ها می‌توانند از طریق اتصالات عرضی سنتز شوند. اهداف اصلی این مقاله بررسی کاربردها، روش‌های مرسوم سنتز و خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و موفولوژیکی هیدروژل ها با تمرکز بر هیدروژل های آکریلیک اسید و آکریل آمید و کاربرد آنها در پزشکی است. ‌‌-امروزه از هیدروژل‌ها به‌عنوان سیستم دارو رسانی در زمینه‌های مختلف پزشکی از کاردیولوژی، آنکولوژی، ایمونولوژی و ترمیم زخم تا مدیریت درد از آنها استفاده می‌شود. در این پژوهش اطلاعاتی در مورد هیدروژل هایی مانند اکریلیک اسید ، آکریل آمید و روش تهیه این هیدروژل ها با استفاده از متیلن بیس آکریل آمید به عنوان عامل شبکه‌ای کننده، سولفات آمونیوم به عنوان شروع کننده و تترا متل اتیلن دی آمین به عنوان کاتالیزور، یون Fe+3 به عنوان شبکه‌ای کننده یونی و همچنین چشم اندازی از جایگاه آینده هیدروژل‌ها در پزشکی ارائه شده است. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - بررسی ویژگی های اکولوژیکی دریاچه ارومیه و راهکارهای احیای آن
        احمد اصل هاشمی
        اهمیت موضوع::. درﻳﺎﭼﻪ اروﻣﻴﻪ ﻳﻜﻲ از درﻳﺎﭼﻪ ﻫﺎی ﻧﺎدر و ﻏﻴﺮ ﻋﺎدی در ﺟﻬﺎن اﺳﺖ ﻛﻪ آب آن ﻓﻮق اﺷﺒﺎع از ﻧﻤـﻚ ﺑـﻮده و از ﻧﻈـﺮ اﻧـﺪازه، ﻋﻤـﻖ، ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ آب آن، ﻧﻮع رﺳﻮب، اﻛﻮﻟﻮژی و ﮔﺮدش آب دارای اﺧﺘﺼﺎﺻﺎت وﻳﮋه ای اﺳﺖ . آب اﻳـﻦ درﻳﺎﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎرﺷﻮر ﺑﻮده و ﻋﻤﺪﺗااز رودﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎی زرﻳﻨﻪ چکیده کامل
        اهمیت موضوع::. درﻳﺎﭼﻪ اروﻣﻴﻪ ﻳﻜﻲ از درﻳﺎﭼﻪ ﻫﺎی ﻧﺎدر و ﻏﻴﺮ ﻋﺎدی در ﺟﻬﺎن اﺳﺖ ﻛﻪ آب آن ﻓﻮق اﺷﺒﺎع از ﻧﻤـﻚ ﺑـﻮده و از ﻧﻈـﺮ اﻧـﺪازه، ﻋﻤـﻖ، ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ آب آن، ﻧﻮع رﺳﻮب، اﻛﻮﻟﻮژی و ﮔﺮدش آب دارای اﺧﺘﺼﺎﺻﺎت وﻳﮋه ای اﺳﺖ . آب اﻳـﻦ درﻳﺎﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎرﺷﻮر ﺑﻮده و ﻋﻤﺪﺗااز رودﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎی زرﻳﻨﻪ رود، ﺳﻴﻤﻴﻨﻪ رود، ﮔﺪار، ﺑﺎراﻧﺪوز، ﺷﻬﺮﭼﺎی، ﻧﺎزﻟﻮ و زوﻻ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد.روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و بررسی محیطی و کتابخانه ای باتوجه به مشاهده ی وضعیت موجود در درﻳﺎﭼﻪ اروﻣﻴﻪ می باشد. که اطلاعات حاصله پس از اخذ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: ﺟﻠﺒﻚ در درﻳﺎﭼﻪ اروﻣﻴﻪ آﻏﺎزگر زﻧﺠﻴﺮه ﻏﺬاﻳﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده آرﺗﻤﻴﺎ ﻣﻲ ﺑﺎﺷد. و اﻳﻦ ﺳﺨﺖ ﭘﻮﺳﺖ، ﺧﻮد ﻏﺬای ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن را ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲ دﻫﺪ . ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺧﻠﻞ در اﻛﻮ ﺳﻴﺴﺘﻢ و از ﺑﻴﻦ رﻓﺘﻦ آرﺗﻤﻴﺎ، ﺟﻠﺒﻚ ﻫﺎ ازدﻳﺎد ﭘﻴﺪا ﻛـﺮده و ﺗﻤـﺎﻣﻲ درﻳﺎﭼـﻪ را ﻓـﺮا ﻣـﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ و ﻋﻤﻼ آن را ﺑﻪ ﻳﻚ ﻣﺮداب ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.دﻳﮕﺮ اﻳﻨﻜﻪ ﺑﺎ از ﺑﻴﻦ رﻓﺘﻦ آرﺗﻤﻴﺎ دﻳﮕﺮ ﻣﻨﺒﻊ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑـﺮای ﭘﺮﻧـﺪﮔﺎن وﺟـﻮد ﻧﺨﻮاﻫـﺪ داﺷﺖ. بحث و نتیجه گیری: از عوامل نابودی دریاچه ارومیه می توان به تغییرات اقلیمی و پدیده گرم شدن کره زمین و عدم مدیریت و سیستماتیک منابع آبی ناشی اشاره کرد .از اقدامات لازم برای نجات دریاچه می توان به بررسی و اصلاح الگوی کشت و روش‌های آبیاری در حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و سایر راهکارهای لازم که در متن بطور کامل پراخت شده است اشاره نمود. پرونده مقاله