بررسی کاربرد لامپهای الایدی بر برخی ویژگیهای کیفی میوه توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم کاماروسا
الموضوعات :بهروز سرابی 1 , سالار صیدی 2 , ناصر قادری 3 , تیمور جوادی 4
1 - گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
2 - گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
3 - گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
4 - گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
الکلمات المفتاحية: خواص تغذیهای, طیف نوری, کشت بدون خاک, کیفیت, نوردهی تکمیلی,
ملخص المقالة :
توتفرنگی به دلیل ارزش اقتصادی و تغذیهای بالا به میوهای محبوب برای تولید در محیط-های کنترل شده تبدیل شده است. لامپهای الایدی ابزاری نوآورانه برای تنظیم دقیق شرایط نوری محیط گلخانه هستند. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر طیفهای مختلف لامپهای الایدی بر برخی خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی رقم کاماروسا تحت کشت بدون خاک صورت گرفت. به این منظور از شش طیف مختلف لامپهای الایدی شامل قرمز، آبی، 75 درصد قرمز-25 درصد آبی، 25 درصد قرمز-75 درصد آبی، 50 درصد قرمز-50 درصد آبی و سفید استفاده شد. شرایط نور طبیعی به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. صفات مورد مطالعه شامل محتوای کربوهیدراتهای محلول میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، پیاچ، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول کل، محتوای فنل، فلاونوئید، آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی و ویتامین ث بودند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که نوردهی با لامپهای ال-ایدی در شرایط کشت بدون خاک، تاثیر مثبتی در سطح احتمال یک درصد بر مواد جامد محلول، محتوای فنل، آنتوسیانین، ویتامین ث و کربوهیدرات محلول میوه داشته است. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده از لامپهای الایدی میتواند به صورت موثری در بهبود ویژگیهای کیفی توتفرنگی رقم کاماروسا در محیط گلخانه استفاده شوند.