تاثیر تیمار ملاتونین بر عمر پس از برداشت میوه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L.) از طریق تغییر در محتوای ترکیبات آنتیاکسیدانی
الموضوعات : Tension
1 - گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران،
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
هدف از این پژوهش بررسی اثر تیمار ملاتونین بر فعالیت آنزیم ها و ترکیبات موثر در ماندگاری میوه گوجه فرنگی در طی انبارمانی می باشد. ملاتونین در جنبه های مختلف رشد ونمو سلول نقش داشته و اخیراً مشخص شده که در حفاظت سلول در برابر تنش های زنده و غیرزنده نقش دارد. در این پژوهش میوه گوجه فرنگی با 100 میکرومولار بر لیتر ملاتونین به عنوان تیمار و آب مقطر به عنوان شاهد به مدت 15 دقیقه غوطه ور شد، سپس به مدت 4 هفته در دمای 1±4 درجه سانتی گراد نگه داری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمار ملاتونین از طریق افزایش فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز توانست محتوای رادیکال های آزاد سوپراکسید و پراکسید هیدروژن را کاهش دهد و از این طریق محتوای فلاونوئیدها، فنول کل، ویتامین ث و گلوکوزینولات را در حد بالایی حفظ کند. این نتایج نشان داد که تیمار ملاتونین می تواند از طریق افزایش محتوای ترکیبات حفاظتی سلول و همچنین از طریق تاثیر روی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدان برای افزایش عمر پس از برداشت میوه گوجه فرنگی موثر باشد.
