تأثیر یک دوره تمرینات یوگا به همراه مصرف دانه شنبلیله بر برخی آنزیم های کبدی مردان میانسال چاق و دارای اضافه وزن
الموضوعات :علی خواجه لندی 1 , مهدی صیاد 2 , محبت صالحی 3 , امین محمدی 4
1 - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران.
2 - 1- دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
3 - عضو هیات علمی ،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
4 - دانشیار،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
الکلمات المفتاحية: تمرینات یوگا, دانه شنبلیله, برخی آنزیم های کبدی,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف: این تحقیق با هدف بررسی تأثیر یک دوره تمرینات یوگا به همراه مصرف تخم شنبلیله بر برخی آنزیم های کبدی مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. مواد و روش ها: نوع مطالعه کاربردی و روش پژوهش از نوع طرح نیمه تجربی تعداد 52 مرد داوطلب میانسال به طور تصادفی در 4 گروه (1) کنترل و مصرف دارونما، (2) تمرین یوگا (3) گروه مصرف دانه شنبلیله و (4) تمرین یوگا به همراه مصرف دانه شنبلیله تقسیم شدند. تمرین یوگا به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته بر اساس پروتکل طراحی شده تمرین کردند و گروههای مصرف دانه شنبلیله روزانه mg/kg 500 دانه شنبلیله (در وعده بعد از شام ) مصرف نمودند. سطوح ALT، AST، ALP در پیشآزمون و پسآزمون اندازهگیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق از آزمونهای t وابسته، آنالیزواریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS استفاده شد(05/0≥p). یافته ها: در همه گروههای تحقیق در ALT، AST، ALP د در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری مشاهده گردید(001/0=p). گروه تمرین به همراه تخم دانه شنبلیله در متغییر ALT کاهش معنی داری نسبت به گروه شنبلیله و یوگاه مشاهده شد (001/0=p).در متغییر ALPگروه تمرین بهمراه تخم شنبلیله کاهش معنی داری نسبت به گروه شنبلیه نشان داد(010/0=p). بحث و نتیجه گیری: به نظر میرسد تمرین یوگا بهمراه مصرف تخم شنبلیله به طور همزمان اثرات تعاملی در کاهش آنزیمهای کبدی در مردان چاق و دارای اضافه وزن دارد.