مروری بر تعیین اثر تمرین هوازی و مکمل اکتاپامین بر عملکرد عروق متعاقب اختلالات متابولیک
الموضوعات :فاطمه شکری 1 , محمدعلی آذربایجانی 2 , مقصود پیری 3 , فرشاد غزالیان 4
1 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران
4 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: لیپولیز, تمرین هوازی, روغن های عمیق حرارت دیده, اکتاپامین,
ملخص المقالة :
مقدمه : چاقی، که از ویژگیهای سندرم متابولیک است. بر این اساس افراد چاق به دلیل ترشح غیر معمول واسطه های التهابی در شرایط التهاب خفیف قرار دارند. مکانیسمهای متعددی برای بروز این التهاب مطرح است که از عمده ترین آنها تولید فزاینده واسطههای التهابی و کاهش واسطههای ضد التهابی میباشد. روغنهای حرارت دیده عمیق به عنوان بخش جدایی ناپذیر رژیم غذایییکی از دلایل ایجاد التهاب در شرایط چاقی است. مطالعات نشان می دهند با توسعه چاقی مویرگ زایی در بافت چربی همسو با تغییرات اندازه سلول ایجاد نمیگردد. لذا بافت چربی در افراد چاق همیشه با کمبود اکسیژن همراه بوده و با ترشح واسطه های التهابی موجب بروز التهاب سیستمیک میشود.روشها: بدین منظور در تمامی بانکهای اطلاعاتی بخصوصScience of Web ،Pubmed ، Google Octapamine،Aerobic Exercise ، Metabolic disorders های واژه کلید با Mageiran ،SID.IR ،scholar factors risk و غیره، بدون محدودیت سال جستجو انجام گرفت. سپس مقالات بر اساس تمرین هوازی و مکمل اکتاپامین بر عملکرد عروق متعاقب اختلالات متابولیک دسته بندی شدند.یافته ها: تمرین هوازی و اکتاپامین روند آنژیوژنز بافت چربی احشایی را که در اثرروغنهای حرارت دیده دچار اختلال شده است را بهبود بخشیده و آسیبهای ناشی از تغذیه با روغنهای حرارت دیده عمیق را کاهش میدهد.نتیجهگیری: دریافت روغنهای حرارت دیده عمیق، منجر به اختلال در متابولیسم چربی در بافت چربی احشایی میشود و در این شرایط روند مویرگزایی در بافت چربی احشایی به طور قابل توجهی کاهش و مقاومت به انسولین افزایش مییابد. در نتیجه این امر با اختلالات عملکردی بافت چربی احشایی همراه است. اما تمرین هوازی و اکتاپامین روند آنژیوژنز بافت چربی احشایی را بهبود بخشیده و آسیبهای ناشی از تغذیه با روغن های حرارت دیده عمیق را کاهش میدهد.
_||_