بررسی اثر باکتریهای حل کننده فسفات به عنوان پروبیوتیک جدید روی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم، خصوصیات لاشه و عملکرد جوجههای گوشتی
الموضوعات :
مهدی قادری جویباری
1
,
محمد علی ملبوبی
2
,
مهرداد ایرانی
3
,
وحید رضایی پور
4
,
مهدی محمد زاده نقارچی
5
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2 - گروه بیوتکنولوژی، مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشور، تهران، تهران، ایران
3 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران
4 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران
5 - دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
تاريخ الإرسال : 12 الجمعة , محرم, 1430
تاريخ التأكيد : 02 الأحد , رمضان, 1430
تاريخ الإصدار : 27 الجمعة , جمادى الأولى, 1430
الکلمات المفتاحية:
جوجه گوشتی,
پروبیوتیک,
باکتریهای حل کننده فسفات,
آلکالین فسفاتاز,
ملخص المقالة :
در این مطالعه اثر دو باکتری سودوموناس پوتیدا و پانتوا اگلومرانس از خانواده باکتری های حل کننده فسفات به عنوان پروبیوتیک برسطح سرمی فسفر، آلکالین فسفاتاز، برخی خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. این باکتری ها که به روش غربالگری از خاک نواحی مختلف کشور جدا گردیده اند، در این آزمایش به صورت مخلوط در جیره مورد استفاده قرار گرفتند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت آزمایش فاکتوریل 4×2 به اجرا در آمد. فاکتورها شامل پروبیوتیک در چهار سطح (1-عدم استفاده، 2-استفاده در کل دوره، 3-استفاده در دوره های آغازین و رشد، 4- استفاده در دوره پایانی) و فسفر در دو سطح (1-قابل دسترس و2-کل) بودند. در این آزمایش 8 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار و در مجموع640 قطعه جوجه یک روزه گوشتی از سویه تجاری رأس مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج جداول مقایسه میانگین ها نشان داد که باکتری های مورد نظر موجب افزایش معنی داری در وزن زنده، سرانه خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردیدند (05/0>p). پروبیوتیک جدید موجب افزایش بازده لاشه و فسفر سرم گردید (05/0>p). از سویی دیگر کاهش معنی داری در چربی محوطه بطنی و آلکالین فسفاتاز سرم مشاهده شد (05/0>p). همچنین وزن ران ها وسینه تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0>p). نتایج این آزمایش نشان داد که باکتری های بکار رفته در این آزمایش موجب بهبود عملکرد و افزایش زیست فراهمی فسفر می شوند.
المصادر:
ملک زاده، ف.، صعودی، م.، و ملک زاده، ش. (1380): بیوتکنولوژی میکروبی. جلد یک انتشارات دانشگاه تهران. صفحات: 93-91.
Abdul Salmankhan, A., Khaligue, T. and Pasha, N. (2000): Effect of dietary supplementation of various levels of fermatco on the performance of broiler chicks. International Journal of Biology, 156- 853 -02 -1.
Anselme, P. (2002): There is still a place for inorganic phosphatase. Feed Mix, V. 10/ N. 3/2002.
Balachandar, J., Reddy, P.S. and Reddy, P.V.S.N. (2003): Effect of probiotics supplementation with or without enzymes on the performance of male broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 6(4): 261-265.
Denli, M., Okan, F. and Celi, K. (2003): Effect of dietary probiotic organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2(2): 89-91.
Djouvinov, D., Biocheva, S., Simeonova, T. and Vlaikova, T. (2005): Effect of feeding lactina probiotic on performance, some blood parameters and cecal microflora of mule ducklings. Journal of science,V.3/N.2/22-28.
Fidler D.J., George, B., Quarles, C.L. and Kidd, M.T. (2003): Broiler performance and carcas traits as affected by dietary liquid saccharopolyspora soluble concentrate. Journal of Applied Poultry Resource, 12: 153-159.
Kannan, D., Viswanthan, K. and Mohan, B. (2007): The Effect of feeding virginiamycin and lactobacillus sporogenes on broiler production performance characters. Journal of Veterinary & Animal Science.3 (2)1.106-108.
Klein, A. and Jahreis, G. (2003): Influence of symbiotic yoghurt on the absorption of calcium and magnesium.9th symposium of micronutrient. Paris, France.
Koutsos, E.A. and Arias, V.J. (2006): Intestinal ecology: Interaction among the gastrointestinal tract, nutrition, and the microflora. Poultry Science, 15: 161-173.
NRC. (1994): Nutrition Requirements of Poultry, 9th revised ed. National Research Council, Washington, pp: 1-47.
Panda, A.K., Raju, M.V.L. and Rao, R. (2006): The essential mineral. Feed Mix. V.14/N.1/2006.
SAS Institute (1993): SAS Users Guide: Statistics SAS Institute Inc, Cary.nc.
Strompfova, V., Marcinakova, M., Gancarcikova, S. and Jonecova, Z. (2005): New probiotic strain lactobacillus fermantum AD1 and its effect in Japanese quail. Czech Veterinarian Medicine. (9): 415-420.
Squires, E.J. (2003): Applied Animal Endocrinology. CABI Publishing. University of Guelph.
Vicente, J.L., Avina, L., Torres, A., Hargis, B. and Tellez, G. (2007): Effect of a lactobacillus spp-based probiotic culture product on broiler chicks performance under commercial condition. International Journal of Poultry Science. 6(3): 154-156.