بررسی تاثیر سطوح مختلف مکمل پریبیوتیکی (ای-ماکس) بر قابلیت هضم و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم بزغالههای بومی آذربایجانغربی
الموضوعات :
منیره درهزرشکیپور
1
,
خسرو پارسائیمهر
2
,
سعید حسینزاده
3
,
پرویز فرهومند
4
1 - دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشآموخته کارشناسی ارشد، ارومیه، ایران.
2 - دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشآموخته کارشناسی ارشد، ارومیه، ایران.
3 - دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشآموخته کارشناسی ارشد، ارومیه، ایران.
4 - دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم دامی، استاد گروه علومدامی، ارومیه، ایران.
تاريخ الإرسال : 12 الأربعاء , ربيع الثاني, 1435
تاريخ التأكيد : 26 الثلاثاء , شعبان, 1435
تاريخ الإصدار : 20 الخميس , ربيع الثاني, 1435
الکلمات المفتاحية:
قابلیت هضم,
پریبیوتیک,
پارامترهای خونی,
بزغاله های بومی آذربایجانغربی,
ملخص المقالة :
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف مکمل پری بیوتیکی (ای-ماکس) شامل ترکیبات دیواره سلولی مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر قابلیت هضم مواد مغذی و پارامترهای خونی در بزغاله های بومی آذربایجانغربی انجام شده است. در یک طرح بلوک کاملاً تصادفی،20 راس بزغاله ماده با میانگین وزن 8/1±1/11 کیلوگرم و سن حدود6-5ماه با 4جیره آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت.تیمارها شامل: 1)شاهد (بدون پریبیوتیک)، 2) جیره پایه+2گرم پریبیوتیک، 3) جیره پایه+ 4گرم پریبیوتیک، 4) جیره پایه+6گرم پریبیوتیک در روز، که به مصرف بزغاله ها رسید. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، ADFوNDF در بین گروههای آزمایشی اختلاف معنیداری نداشت. همچنین پارامترهای خونی شامل گلوکز، آلبومین، پروتئین تام، بتا هیدروکسی بوتیرات و BUNدر بین تیمارها اختلافی نداشت. بر اساس نتایج آزمایش میتوان گفت، مکمل پربیوتیکی ای-ماکس در جیره بزغالهها تاثیر معنیداری بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و پارامترهای بیوشیمیایی سرم ندارد.
المصادر:
حیدری خورمیزی، س.، دهقان، ر.، بنادکی، م.، رضایزدی،ک. و زالی، ا. (1386). مطالعه اثر تغذیه پروبیوتیک و پربیوتیک قارچی بر عملکرد تولیدی گاوهای هلشتاین در اوایل شیردهی. پایان نامه ارشد، دانشگاه تهران.
محمدی، پ. (1389). اثرات پریبیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجههای خونی مربوط به سیستم ایمنی گوسالههای شیرخوار. چهارمین کنگره علومدامی ایران، صفحات: 2113-2109.
AFRC. )1998(. Nutrition of goats-technical committee on responses to nutrients. UK: CAB international, Walling Ford, Report No.10.
Chimwano, A.M., Orskov, E.R. and Stewart, C.S.) 1976(. Effect of dietary proportions of roughage and concentrate on rate of dried grass disappearance in the rumen of sheep. Proceedings of the Nutrition Society, 35(2): 101A-102A.
Cummings, J.H. and Macfarlans, G.T. (2002). Gastrointestinal effects of perebiotics. British Journal of Nutrition, 87 (Suppl 2): 115-145.
Dvorak, R.A., Jacques, K.A. and Newman, K.E. (1998) Mannanoligosaccharide, fructooligosaccharide and Carbadox for pigs 0-21 dayspost-weaning. Journal of Animal Science, 76(Suppl. 2): 64.
Franklinj, L., Grimes, J. and Sheldon, B.) 2006(. Novel Pre-harvest approaches to control enteric food-born bacteria in poultry. A thesis submitted to the graduate faculty of North Carolina state university in partial fulfillment of the requirements for the degree of Master of Science, 1840, 16/14.
Fukuyasu, T. and Gshida, T.) 1986). Use of neo-sugar in piglet: proc. 3 Neo-sugarconf Tokyo, pp:113 (Abstract).
Jouany, J.P. and Ushida, K.) 1999(. The role of protozoa in feed digestion (review). Asian-Australas. Journal of Animal Science, 12: 113-128.
Heinrichs, A.J., Jones, C.M. and Heinrichs, B.S. (2003). Effects of mannanoligosaccharide or antibiotic in neonatal diets on health and growth of dairy calves. Journal of Dairy Science, 4064-4069.
Houdijk, J.G.M., Bosch, M.W., Tamminga, S., Verstegen, M.W.A. and Berenpas, E.B. (1999). Apparent ileal and total-tract nutrient digestion by pigs as affected by dietary non-digestible oligosaccharides. Journal of Animal Science, 77: 148-158.
Kartchner, R.J. (1981). Effect of protein and energy supplementation of cows grazing native winter range forage on intake and digestibility. Journal of Animal Science, 51: 432-438.
Kennedy, D.W. and Bunting, L.D. )1992). Effects of starch on ruminal fermentation and detergent fibre digestion in lambs fed bermudagrass hay. Animal Feed Science Technology, 36: 91-100.
Kogan, G. and Kocher, A.) 2007 (. Role of yeast cell wall polysaccharides in pig nutrition and health protection. Livest Science, 109-165.
Mainardi, S.R., Hengst, B.A., Nebzydoski, S.G., Nemec, L.M. and Gressly, T.F. (2012). Effects of obomasal oligofroctose on blood and feces of Holstein steers. Department of Animal and Food science.
Mwenya, B., Sntoso, B., Pen, C., Morikava, R., Takaura, K., Umetsu, K., et al. (2005). Effects of yeast Culture and galacto-oligosaccharides on luminal fermentation in Holstein cows. Journal of Dairy Science, 88: 1404-1412.
Mwenya, B., Zhou, X., Santoso, B., Sar, C., Gamo, Y., Kobyashi, T., et al. (2004). Effects of probiotic-vitacogen and ß (1-4) galacto-oligosaccharides supplementation on methanogenesis and energy and nitrogen utilization in dairy cows Asian-Australia. Journal of Animal Science, 17: 349-354.
Santoso, B., Mwenya, B., Sar, C., Gamo, Y., Kobayashi, T., Morikawa, R., et al. (2004). Effects of supplementing galacto-oligosaccharids, Yucca schidigra or nisin on rumen metanogenesis, nitrogen and energy metabolism in sheep. Livestock Production Science, 91: 209-217.
SAS, Institute INC.) 2002(. SAS users Guide statistics. Statistical Analysis Systems Institute Inc., Cary NC.
Taylor, D.J. (2001). Effects of antimicrobials and their alternative. British Journal of Poultry Science, 42: 67.
Gibson, G.R., Probert, H.M., Van Loo, J.A.E., Rastall, R.A. and Roberfroid, M.B.) 2004(. Dietary modulation of the human colonic microbiota: updating the concept of prebiotics. Nutrition Research Reviews, 17: 259-275.
Solaimana, S., Thomasa, J., Duprea, Y., Mina, B.R., Gurunga, N., Terrill, T.H., et al. (2010). Effect of feeding sericea lespedeza (Lespedeza cuneata) on growth performance, blood metabolites, and carcass characteristics of Kiko crossbred male kids. Small Ruminant Research, 93: 149-156.
Swenson, M.H. (1992). Dukes physiology of domestic animals. CBS Publish and Distribution. Dehli-110032.INDIA42.S67.