بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره الکلی سیر بر میزان عملکرد و بقاء ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhyncus mykiss)
الموضوعات :
سیدجاوید مرتضویتبریزی
1
1 - استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
تاريخ الإرسال : 08 الإثنين , رمضان, 1437
تاريخ التأكيد : 25 الأربعاء , محرم, 1438
تاريخ الإصدار : 21 الإثنين , صفر, 1438
الکلمات المفتاحية:
عملکرد,
بقاء,
قزلآلای رنگینکمان,
عصاره الکلی,
سیر,
ملخص المقالة :
بهمنظور بررسی اثر مقادیر مختلف عصاره الکلی سیر بر میزان عملکرد و بقاء ماهی قزلآلای رنگینکمان، 600 قطعه ماهی، با میانگین وزنی 5 ±15 گرم بهطور تصادفی در چهار گروه، هرکدام با سه تکرار تقسیم شدند. ماهیها بهترتیب با مقادیر 1/0، 15/0 و 2/0 درصد عصاره الکلی سیر بهمدت 40 روز تغذیه شدند. پس از اتمام دوره پرورشی، میزان عملکرد ماهیان از نظر افزایش وزن بدن، مقدار خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و نیز نرخ بقاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اختلاف معنیداری در میزان رشد مطلق و میزان خوراک مصرفی دربین تیمارها وجود دارد، بهطوری که بالاترین میزان رشد مطلق و خوراک مصرفی در گروه شاهد مشاهده شد. همچنین اختلاف معنیداری بین تیمارها از نظر میزان ضریب تبدیل غذایی و میزان بقاء مشاهده گردید، طوری که کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی 15/0 درصد عصاره سیر بود و کمترین میزان تلفات در گروه شاهد و تیمار حاوی 15/0 درصد عصاره سیر و بیشترین میزان تلفات در تیمار حاوی 2/0 درصد عصاره سیر مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مقادیر مختلف عصاره الکلی سیر در تیمارهای مختلف تغییرات معنیداری در مقایسه با تیمار شاهد داشته طوری که بهجز بهبود ضریب تبدیل غذایی، تاثیرات منفی بر میزان رشد مطلق، مصرف خوراک و نیز بقاء ماهیان قزلآلای رنگینکمان در این دزهای مصرفی داشته است.
المصادر:
Adetumbi, M., Javor, G.T. and Lau, B.H.S. (1986). Allium sativum (garlic), inhibits lipid synthesis by Candida albicans. Antimicrobial Agents. Chemotherapy, 30: 499-501.
Adler, A.J. and Holub, B.J. (1997). Effect of garlic and fish-oil supplementation on serum lipid and lipoprotein concentrations in hypercholesterolemia men. American Journal Clinical Nutrition, 65: 445-450.
Aly, S.M., Atti, N.M.A. and Mohamed, M.F. (2008). Effect of garlic on the survival, growth, Resistance and quality of Oreochromis niloticus. International Symposium on Tilapia in Aquaculture, 277-296.
Ayatollahi Mosavi, S.A., Yaghmaii, B., and Mehrabian, M. (2009). Study the antifungal activity of aqueous and methanol extracts of garlic on Trichophyton mentagrophytes, microsporum canis and microsporum gypseum. Rafsanjan Journal of Medical Sciences, (8).1: 3-10. [In Persian]
Cho, S.J. Rhee, D.K. and Pyo, S. (2006). Allicin, a major component of garlic, inhibits apoptosis of macrophage in a depleted nutritional state. Nutrition, 2: 1177-1184.
Corzo-Martinez, M., Corzo, N. and Villamiel, M. (2007). Biological properties of onions and garlic. Trends. Food Science Technology, 18: 609-625.
Diab, A.S., El-Nagar, G.O. and Abd-El-Hady, Y.M. (2002). Evaluation of Nigella sativa L (black seeds; baraka), Allium sativum (garlic). and Biogen as feed additives on growth performance and immunostimulants of O. niloticus fingerlings. Suez Canal Veterinary Medicine Journal, 13: 745-75.
Dudek, K., Sliwa, E. and Tatara, M. (2006). Changes in blood Leucocyte pattern in piglets from sows treated with garlic preparations. Bulletin of The Veterinary Institute in Pulawy, 50: 236-267.
Ebrahimi, E., Tangestani, R., Alizadeh Doghikalaii, E., and Zareh, P. (2012). The effect of garlic oil on growth performance, feed and carcass chemical composition of young rearing beluga (Huso huso). Journal of Marine Science and Technology, 11(4): 1-7. [In Persian]
Hamidavi, A. (2011). Study of add the garlic Allium sativum in food and its effects on intestinal tissue and growth index in Common Carp. Master's Thesis in Fisheries-Aquatic reproduction and breeding. Islamic Azad University Branch Khoramshahr, 13. [In Persian]
Jayaprakas, V. and Euoharsia, J. (1996). Growth performance of Laberohita (ham) Livol (IHF-1000) an herbal product. Indian National Science Academic, 63:1-10.
Ndong, D. and Fall, J. (2007). The effect of garlic (Allium sativum) on growth and immune responses of hybrid tilapia (Oreochromis niloticus and Oreochromis aureus). Department of Aquaculture, College of Sciences, National Taiwan Ocean University, 52-102.
Peighan, R., Rezaii, A. and Zadparvar, N. (2014). The study of raw garlic extract on growth and histopathology of liver, kidney and intestinal bubble in common carp (Cyprinus carpio). Veterinary Journal in Research and Construction, 105: 68-76. [In Persian]
Rabinkov, A., Zhu, XZ. Grafi, G. Galili, G. and Mirelman, D. (1994). Alliin lyase (Alliinase) from garlic (Allium sativum). Biochemical characterization and cDNA cloning. Applied Biochemistry and Biotechnology, 48: 149-171.
Ress, L.P., Minney, S.F., Plummer, N.J., Slatter, J.H. and Skyrme, D.A. (1993). Aquantitative assessment of the antimicrobial activity of garlic (Allium sativum). World Journal of Microbiology and Biotechnology, 9: 303- 307.
Ritz, E. and Lewis, R. (2005). Trout and Salmon Reproduction and Culture. 7th ed., Aquatic Press, pp: 131-132. [In Persian]
Shalaby, A.M., Khattab, Y.A. and Abdel Rahman, A.M. (2006). Effects of Garlic (Allium sativum). And chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases, 12: 172-201.
Su, C.C., Chen, G.W., Tan, T.W., Lin, J.G. and Chung, J.G. (2006). Crude extract of garlic induced caspase-3 gene expression leading to apoptosis in human colon cancer cells. In Vivo, 20: 85-90.
Sumiyoshi, H. (1997). New pharmacological activities of garlic and its constituents. Folia Pharmacology Japonica, 110: 93-97.
Tangestani, R., Alizadeh Doghikalaii, E., Ebrahimi, E. and Zareh, P. (2011). The effect of garlic extract on hematological parameters of breeding sturgeon juveniles. Journal of Veterinary Research, 3: 209-216. [In Persian]
Ushijima, M., Sumioka, I., Kakimoto, M., Yokoyama, K., Uda, N., Matsuura, H., et al. (1998). Effect of garlic and garlic preparations on physiological and psychological stress in mice. Phytotherapy Research, 11: 226-230.
Yaoling, L., Jiunrong, C., Mengsyh, S., Mingler, S., Li, Y.L., Chen, J.R., et al. (1998). The effects of garlic powder on the hypolipidemic function and antioxidative status in hamsters. Nutrition Science Journal, 23: 171-87.
Zadeh Hashem, E., Farkhondeh, T., Sedigh Ara, P. and Sabah, S. (2009). Inhibitory Effect of Garlic Extract on the Growth of Salmonella Typhimurium and Shigella Dysenteric. Journal of Knowledge and Health, 4(2): 6-9. [In Persian]
_||_