بررسی تاثیرات اسانس آویشن بعد از تجویز واکسن لاسوتا بر آسیبشناسی بافتی نای، ایمنی هومورال و عملکرد جوجههای گوشتی
الموضوعات :
سامان فرامرزی
1
,
آرش خاکی
2
1 - دانشآموخته دانشکده دامپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2 - دانشیار گروه پاتوبیولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
تاريخ الإرسال : 06 الجمعة , جمادى الأولى, 1435
تاريخ التأكيد : 10 الإثنين , ربيع الأول, 1437
تاريخ الإصدار : 10 الأحد , صفر, 1437
الکلمات المفتاحية:
بیماری نیوکاسل,
گیاه آویشن,
واکسن لاسوتا,
ملخص المقالة :
آویشن گیاهی است که بر سیستم تنفسی موثر میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر اسانس آویشن بر عوارض حاصل از واکسن لاسوتا بر بافت نای، سیستم هومورال و عملکرد گلههای گوشتی می باشد. در این مطالعه 300 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس 308 (Ross 308) به طور تصادفی در سه گروه 100 قطعهای تقسیم شدند. در گروه اول اسانس آویشن (ppm50) دو روز قبل و بعد از واکسیناسیون لاسوتا استفاده شد. در گروه دوم تنها از واکسن لاسوتا استفاده شد. در گروه سوم برای مقایسه بین شدت عوارض واکسن لاسوتا نسبت به واکسن B1، از واکسن B1 استفاده شد. در روز 42 دوره مطالعه از بافت نای جهت آسیب شناسی بافتی نمونه برداری انجام شد. همچنین، تیتر حاصل از واکسنهای نیوکاسل و عملکرد جوجه ها بررسی شد. اسانس گیاه آویشن باعث کاهش عوارض پاتولوژیک حاصل از واکسن در نای جوجه ها گردید. در گروه دریافت کننده واکسن B1 هیچ گونه عارضه بافتی مشاهده نشد. ضریب تبدیل غذایی، میزان دان مصرفی و وزن نهایی در گروه تیمار با آویشن به طور معنیداری نسبت به گروه دریافت کننده واکسن لاسوتا بهبود یافت (05/0p<). استفاده از اسانس آویشن تاثیری بر تیتر حاصل از واکسن لاسوتا نداشت، ولی میزان تیتر آنتیبادی در گروه دریافت کننده واکسن B1 به طور معنیداری کمتر از دو گروه دیگر بود (05/0p<). بر اساس نتایج به دست آمده، اسانس آویشن باعث بهبود عملکرد گلههای گوشتی و همچنین کاهش عوارض پاتولوژیک نای حاصل از واکسن لاسوتا میشود.
المصادر:
· رسولنژادفریدونی، س. (1370). اصول واکسیناسیون، چکاوک، دوره1، شماره7، صفحات: 52-35.
· Abdu, P.A., Wakawa, A.M., Sa'idu, L., Joanis, T.M. and Fatihu, M.Y. (2008). A severe form of Newcastle disease caused by a mesogenic virus in five-week old broilers in Zaria. Veterinary Clinical Practice Bulletin, 1: 1-6.
· Abu-Darwish, M.S., Alu'datt, M.H., Al-Tawaha, A.R., Ereifej, K., Almajwal, A., Odat, N., et al. (2012). Seasonal variation in essential oil yield and composition from Thymus vulgaris L. during different growth stages in the south of Jordan. Natural Product Research, 26(14): 1310-1317.
· Al-Beitawi, N.A., El-Ghousein, S.S. and Athamneh, M.Z. (2010). Effect of adding crushed Pimpinella anisum, Nigella sativa seeds and Thymus vulgaris mixture to antibiotics-free rations of vaccinated and non-vaccinated male broilers on growth performance, antibody titer and haematological profile. Italian Journal of Animal Science, 9(2): 222-228.
· Alcicek, A., Bozkurt, M. and Cabuk, M. (2004). The effect of a mixture of herbal essential oils, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 34(4): 217-222.
· Alexander, D.J., Senne, D.A., Gough, R.E. and Jones, R.C. (2008). Newcastle Disease, Pneumovirus Infection and Other Paramyxoviruses. In: Diseases of Poultry. Saif, Y.M., Fadly, A.M., Glisson, J.R., Mc Dougald, L.R., Nolan, L.K. and Swayne, D.E. editors. 12th ed., Iowa: Wiley-Blackwell Publishing, pp: 75-115.
· Al-Garib, S.O., Gielkens, A.L.J., Gruys, E. and Kochi, G. (2003). Review of Newcastle disease virus with particular references to immunity and vaccination. World's Poultry Science Journal, 59(02): 185-200.
· Asbaghian, S., Shafaghat, A., Zarea, K., Kasimov, F. and Salimi, F. (2011). Comparison of volatile constituents, and antioxidant and antibacterial activities of the essential oilsof Thymus caucasicus, T. kotschyanus and T. vulgaris. Natural Product Communications , 6(1): 137-140.
· Bassett, R. (2000). Oergano's positive impact on poultry production. World Poultry, 16: 31-34.
· Beard, C.W. and Easterday, B.C. (1967). The influence of route of administration of Newcastle disease virus on host response. Journal of Infectious Diseases, 117: 55-70.
· Boskabady, M.H., Aslani, M.R. and Kiani, S. (2006). Relaxant effect of Thymus vulgaris on guinea-pigtracheal chains and its possible mechanism(s). Phytotherapy Research , 20(1): 28-33.
· Botsoglou, N.A., Florou-Paneri, P., Christaki, E., Fletouris, D.J. and Spais, A.B. (2002). Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast, thigh and abdominal fat tissues. British Poultry Science, 43(2): 223-230.
· Cross, D.E., Svoboda, K.H.K., Mcdevitt, R. and Acamovic, T. (2002). Effects of Thymus vulgaris L. Essential oils as an in vivo dietary supplement on chicken intestinal microflora. 33rd International Symposium on Essential oils Lisbon, Portuga, pp: 31-32
· Cross, D.E., Acamovic, T. and McDevitt, R.M. (2004). Effects of the inclusion of Thymus vulgaris L. oil in diets with and without enzymes, on nutrient digestibility in broilers. British Poultry Science, 45(Suppl 1): S22-23.
· Dalkilic, B., Guler, T., Ertas, O.R. and Ciftci, M. (2005). The effect of Thyme and anise oils and antibiotic on total cecum coliform bacteria number. III. National Animal Nutrition Congress. Adana-Turkey, pp: 378-382.
· Hernandez, F., Madrid, J., Garcia, V., Orengo, J. and Megias, M. (2004). Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83(2): 169-174.
· Hossain, M.B., Brunton, N.P., Martin-Diana, A.B. and Barry-Ryan, C. (2010). Application of response surface methodology to optimize pressurized liquid extraction of antioxidant compounds from sage (Salvia officinalis L.), basil (Ocimum basilicum L.) and thyme (Thymus vulgaris L.). Food and function, 1(3): 269-277.
· Jugl-Chizzola, M., Ungerhofer, E., Gabler, C., Hagmuller, W., Chizzola, R., Zitterl-Eglseer, K. and Franz, C. (2006). Testing of the palatability of Thymus vulgaris L. and Origanum vulgare L. as flavouring feed additive for weaner pigs on the basis of a choice experiment. Berl Munch Tierarztl Wochenschr, 119(5-6): 238-243.
· Kamel, C. (2001). Tracing modes of action and the roles of plant extracts in non ruminants. Recent advances in animal nutrition, pp: 135-150.
· Lee, K.W., Everts, H. and Beynen, A.C. (2004). Essential oils in Broiler Nutrition. International Journal of Poultry Science, 3(12): 738-752.
· Lee, S.J., Umano, K., Shibamoto, T. and Lee, K.G. (2005). Identification of volatile components in basil (Ocimum basilicum L.) and thyme leaves (Thymus vulgaris L.) and their antioxidant properties. Food Chemistry, 91(1): 131-137.
· Losa, R. and Kohler, B. (2001). Prevention of colonization of the clostridium perfringens in broiler intestine by essential oils. 13th European Symposium on poultry nutririon. Blankenberge, Belgium, pp: 161-167.
· Malik, Y.S., Patnayak, D.P. and Goyal, S.M. (2004). Detection of Three Avian Respiratory Viruses by Single-Tube Multiplex Reverse Transcription–Polymerase Chain Reaction Assay. Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, 16(3): 244-248.
· Musa, I.W., Abdu, P.A., Sackey, A.K.B., Oladele, S.B., Lawal, S. and Yakubu, I.U. (2010). Outbreak of Velogenic Viscerotropic Newcastle Disease in Broilers. International Journal of PoultryScience, 9(12): 1116-1119.
· Rahimi,S., Teymouri-Zadeh, Z., Karimi-Torshizi, M.A., Omidbaigi, R. and Rokni, H. (2011). Effect of the Three Herbal Extracts on Growth Performance, Immune System, Blood Factors and Intestinal Selected Bacterial Population in Broiler Chickens. Journal of Agricultural Science and Technology, 13: 527-539
· Saif, Y.M., Fadly, A.M., Glisson, J.R., McDougald, L.R., Nolan, L.K. and Swayne, D.E. (2008). Diseases of Poultry. 12th ed., USA: Iowa, IA, Wiley-Blackwell Publishing, pp: 1-1324.
· Simon, M.S. and Durham, N.C. (2006). Newcastle disease revisited. World Poultry Journal, 22: 48-50.
· Swayne, D., Glisson, J., Reed, W. and Pearson, J. (1998). A Laboratory Manul for the Isolation and Identification of Avian Pathogens. 4th ed., Florida: Rose Printing, pp: 256-266.
· Taherian, A.A., Babaei, M., Vafaei, A.A., Jarrahi, M., Jadidi, M. and Sadeghi, H. (2009). Antinociceptive effects of hydroalcoholic extract of Thymus vulgaris. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, 22(1): 83-89.
· Voght, H. and Rauch, H.W. (1991). Der einsatz einzelner atherischer ole im geflugelmastfutter. Lanbauforschung Volkernrode, 41: 94-97.