بررسی اثرات تجویز اسید فولیک و متیونین بر محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات و روی زرده تخممرغ و میزان روی و هموسیستئین سرم خون در مرغان تخمگذار
الموضوعات :
ستار باقری
1
(دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران)
حسین جانمحمدی
2
(دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران)
رامین ملکی
3
(استادیار پژوهشی جهاد دانشگاهی استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران)
علیرضا استاد رحیمی
4
(استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران)
روح الله کیانفر
5
(استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران)
الکلمات المفتاحية: روی, اسید فولیک, تخممرغ, هموسیستئین, متیونین,
ملخص المقالة :
این مطالعه برای ارزیابی اثرات تجویز اسیدفولیک و متیونین بر محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات و عنصر روی زرده تخم مرغ و میزان روی و هموسیستئین سرم خون مرغان تخمگذار لگهورن سویه های-لاین W36 از سن 20 تا 26 هفتگی صورت گرفت. جیره های آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×4 با 4 سطح متیونین (25/0، 32/0، 42/0 و 48/0 درصد جیره) و 4 سطح اسید فولیک (0، 5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم شد. مکمل سازی جیره مرغان تخمگذار با اسید فولیک در سطوح 0، 5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی دار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات زرده تخم مرغ شد (05/0p<). همچنین، سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده به طور معنی داری تحت تاثیر اثر متقابل متیونین و اسیدفولیک جیره قرار گرفت (05/0p<). میزان هموسیستئین و عنصر روی سرم خون و عنصر روی زرده با افزایش سطح اسیدفولیک به طور معنی داری کاهش یافت، ولی متیونین جیره بر سطح روی زرده تاثیر نداشت. اسید فولیک (5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و متیونین (32/0، 42/0 و 48/0 درصد جیره) افزوده شده در جیره مرغ های تخمگذار باعث افزایش محتوای فولات تخم مرغ به شکل 5-متیل تتراهیدروفولات می شود.
_||_