کارایی رشد، فراسنجههای سلولی خون، آنزیمهای کبدی و قیمت فیل ماهی (Huso huso) پرورشی تغذیه شده با سه نوع غذای ایرانی
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - عضوهیئت علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
الکلمات المفتاحية: ارزش, رشد, جیره, ضریب تبدیل, سلولهای خونی, واژههای کلیدی: فیلماهی,
ملخص المقالة :
گسترش پرورش فیل ماهی(Huso huso) در مناطق کشور، تولید غذای تاسماهیان پرورشی توسط کارخانجات داخلی و تغییرات عمده قیمت غذاهای وارداتی، اهمیت انتخاب جیره مناسب را افزایش داده است. این پژوهش با هدف ارزیابی عملکرد و کارایی زیستی و اقتصادی سه نوع جیره رایج ماهیان خاویاری تولید ایران در پرورش فیل ماهی دو ساله طی 45 روز انجام شد. 32 فیل ماهی با میانگین وزنی 61/336 ± 94/2156 گرم در 4 گروه پلاک گذاری و کشت شدند. چهار تیمار شامل سه نوع غذای ایرانی (تیمارهای 1، 2 و 3) و یک جیره خارجی[1] (تیمار 4) بطور پیش فرض فرمولاسیون متفاوت از نظر منابع و مقادیر پروتئین و چربی داشتند. غذادهی طبق دستورالعمل تولیدکنندگان بر پایه زیتوده کشت (زیست سنجی 15 روز یکبار) و دمای آب انجام شد. نتایج نشان داد بالاترین مقادیر افزایش وزن بدن، ضریب چاقی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 2 بود. تفاوت معنی داری بین شاخص های خونی گلبول های قرمز در بین تیمارها (به غیر از درصد هماتوکریت که در تیمار 4 بالاتر بود) مشاهده نشد. اما تفاوت در تعداد گلبول های سفید و شمارش افتراقی آنها در تیمارها معنی دار شد. ماهیانی که از تیمارهای 1 و 3 تغذیه کردند، دارای مقادیر کمتری از آنزیمهای کبدی در مقایسه با سایر تیمارها بودند. با در نظر گرفتن هزینههای مترتب به هر یک از جیرهها در مجموع تیمار 2 بر سایر تیمارها برتری داشت. [1] اسکرتینگ، بیضا، فرادانه، ماناکوآ(براساس حروف الفبا) جهت خودداری از تبلیغ نام تجاری، سوگیری ناخواسته در مقایسه ها و توجه به معیارهای علمی، تیمارها براساس شماره نامیده می شوند)
_||_