تاثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامینهای C و E بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
الکلمات المفتاحية: ویتامین E, Acipenser ruthenus, واژههای کلیدی: ویتامین C, گلبول سفید, استرلیاد پرورشی,
ملخص المقالة :
این مطالعه بهمنظور تعیین تأثیر سطوح مختلف ویتامینهای C و E جیره بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) در مرکز تکثیر انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین C از نوع ال- اسکوربیل- 2- پلیفسفات (APP) و 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین E از نوع دی- آلفا توکوفرول در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و بهمدت 15 هفته برای پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. پس از عادتدهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 15 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به هر یک از 18 تانک در نظر گرفته شده، معرفی گردید. ماهیان روزانه بهمیزان 3 درصد وزن تر بدنشان مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان آزمایش تعداد 3 عدد ماهی از هر تانک بهصورت تصادفی انتخاب شده و مورد خونگیری قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش (هفته پانزدهم) نتایج بهدست آمده از آنالیز نمونههای خون نشاندهنده وجود اختلاف معنیدار آماری در شاخص گلبولهای سفید خون و در بین گلوبولهای سفید، مونوسیت، لنفوسیت و نوتروفیل بود (05/0>P). بیشترین تعداد گلبولهای سفید خون در هفته پانزدهم در تیمار 400C 100E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 6) و کمترین تعداد در تیمار 400C 400E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 9) مشاهده شد. اندازهگیری و شمارش افتراقی سلولهای خونی سفید نشان داد که بیشترین تعداد مونوسیت در تیمار 0Cج0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 0C 100E میلیگرم بر کیلوگرم و 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد لنفوسیت در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم شمارش گردید. بررسی نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از ویتامینهای C و E در جیره غذایی میتواند بر نوسانات گلوبولهای سفید ماهی استرلیاد پرورشی تأثیرگذار باشد.
_||_