تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاهی دارواش (Viscum album) بر شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمی سرم خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Onchorhyncus mykiss)
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
الکلمات المفتاحية: خون, آنزیم, بیوشیمی, واژههای کلیدی: قزلآلای رنگین کمان, عصاره دارواش,
ملخص المقالة :
در این مطالعه تاثیر عصاره دارواش در جیره ماهی قزلآلای رنگین کمان بر شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمی سرم خون ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 28/1±3/11 گرم و به مدت 45 روز با غذای پایه ماهی قزلآلا (40% پروتئین و 16% چربی) با سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره دارواش تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه از ورید ساقه دمی ماهبان خونگیری انجام شد. شاخصهای رشد، خونی (شمارش گلبولهای سفید و قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC و شمارش افتراقی گلبولهای سفید)، بیوشیمی سرم خون (پروتئین، گلوکز، آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید)، آنزیمهای متابولیک شامل آنزیم فسفاتاز قلیایی (ALP)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که در کل شاخص های رشد و تغذیه، تعداد کل گلبولهای قرمز خون، هموگلوبین خون، آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید، گلوکز و آنزیمهای ALT، AST و LDH سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره دارواش تفاوت معناداری با تیمار شاهد وجود دارد. نتایج این مطالعه نشان میدهد افزودن عصاره دارواش به جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان اثر مثبتی بر بهبود شاخصهای رشد و متغیرهای خونی خون و بیوشیمیایی ماهی داشته است.
_||_