تاثیر تغذیه با جیره کاربردی بر فراسنجههای رشد، ضریب تبدیل غذایی و آنزیمهای رودهای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frisii)
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
الکلمات المفتاحية: ماهی سفید, آنزیمهای گوارشی, واژههای کلیدی: رشد, جیره کاربردی,
ملخص المقالة :
این مطالعه به منظور بررسی اثرات جیره های کاربردی مختلف حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذا و سطح آنزیم های روده ای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frissi) طراحی شد. ماهی ها با وزن اولیه 25/0 ± 32/1 گرم (میانگین ± انحراف معیار) با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و درصدهای مختلف چربی (23، 21، 19، 17 و 15 درصد) کربوهیدرات (5، 10، 15، 20 و 25 درصد) به مدت ده هفته و چهار وعده در روز بر اساس اشتها غذادهی شدند. نتایج نشان داد بکارگیری کربوهیدرات تا سطح 25 و چربی تا سطح 15 درصد باعث افزایش برخی از شاخص های رشد از جمله وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه شده است. نتایج آنزیم های روده ای نشان داد که فعالیت این آنزیم های بطور معناداری تحت تاثیر سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی قرار گرفتند و کمترین فعالیت برای الکالین فسفاتاز و N آمینوپپتیداز در بچه ماهیان تغذیه شده با سطح 25 درصد کربوهیدرات و 15 درصد چربی مشاهده شده است. نتایج این مطالعه نشان دهنده این است که افزایش سطح کربوهیدرات از 5 تا 25 درصد و کاهش سطح چربی از 23 تا 15 درصد اثر منفی بر فراسنجه های رشد بچه ماهیان سفید نداشت.
_||_