تاثیر پلاسمای سرد آرگون بر روی فعالیت آنزیمهای مسیر اکسیداتیو ارقام مهم تجاری سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - 1 گروه فیزیک، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: سویا, آنتی اکسیدان, آرگون, واژههای کلیدی: پلاسمای سرد, جیره غذایی آبزیان,
ملخص المقالة :
پلاسمای سرد بهدلیل داشتن دمای بین 25 تا 100 درجه سانتیگراد و فشار در حد اتمسفر یا حتی پایینتر، برای ارتقای سلامت و کیفیت محصولات زراعی به کار میرود. این روش، تولید کنندگان صنعت غذایی را از لزوم استفاده از مواد شیمیایی و یا روشهایی که ممکن است به بذر گیاه آسیب بزند، بی نیاز می کند. در این مقاله، اثر پلاسمای سرد آرگون بر روی بذر سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان، در 4 رقم و هر رقم در 2 طبقه مادری و گواهی شده مطالعه شد. در این راستا، فعالیت آنزیمهای کاتالاز، اسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز بهترتیب با روشهای چنس و ماهلی، ناکانو-آسادا و جیانوپولوتیس-رایز در تمامی رقمها و طبقهها اندازهگیری گردید. نتایج ثابت کرد که میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به مقدار ۸۸/۰ تا ۴۰/۴ برابر، آنزیم اسکوربات پراکسیداز به میزان ۴/۰ تا ۰۱/۴ برابر و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز به میزان 86/0 تا 89/5 برابر افزایش پیدا کرده بود. این میزان افزایش فعالیت آنزیمی در تیمار 60 ثانیهای پلاسمای سرد بدست آمد و تقریبا بیشتر گروهها بعد از تیمار420 ثانیه دچار کاهش در فعالیت این آنزیمها شدند. نتایج ثابت کرد برای تحریک جوانه زنی و فعالیت آنزیمهای مهم در مسیر فعال سازی بذرهای سویا، زمان تیمار 60 ثانیه پلاسما با فرکانس و ولتاژ بهترتیب 8 کیلوهرتز و 5 کیلوولت مورد نیاز است. در صورتی که زمانهای تیمار بالاتر با همین شرایط پلاسمای سرد، موجب کاهش فعالیت آنها میشود.
_||_