تأثیر عصاره گیاه صبرزرد (vera Aleo) بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروریمعصومه صفری 1 , مژده چله مال 2 , مهرزاد مصباح 3
1 - دانشجوی کارشناسیارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
2 - گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران
3 - استادیار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران
الکلمات المفتاحية: رشد, فاکتور وضعیت, Barbus grypus, آلوئه ورا,
ملخص المقالة :
در این تحقیق اثر عصاره گیاه صبرزرد (Aleo vera)بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)مورد برسی قرار گرفت. بدین منظور سه غلظت 1/0، 2/0، 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئه ورا (در سه تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهیها بهمدت 60 روز با این خوراک ها تغذیه گردیدند. شاخص های رشد شامل افزایش وزن، افزایش طول، فاکتور وضعیت، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، کارایی غذا اندازهگیری شدند. نتایج مشخص کرد که تغذیه ماهی شیربت با عصاره آلوئه ورا 2/0 درصد باعث افزایش معنیدار در شاخص کیفیت، ضریب رشد ویژه و افزایش وزن می گردد (05/0P<). همچنین تیمار 5/0 درصد باعث افزایش شاخص کیفیت گردید (05/0P<). تجویز خوراکی غلظتهای مختلف آلوئه ورا بر ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، مقایسه کارایی خوراک تفاوت معنیداری بین تیمارها نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0P<). بهطورکلی میتوان گفت مناسبترین غلظت آلوئه ورا در خوراک برای تحریک رشد 2/0 و 5/0 درصد میباشد.
_||_