نقش نرسری در توسعه پایدار پرورش میگو در کشور
مهرداد محمدی دوست
1
(
پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. کدپستی:
)
لفته محسنی نژاد
2
(
1- پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. کدپستی:
)
فاطمه حکمت پور
3
(
پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. کدپستی:
)
الکلمات المفتاحية: توسعه پایدار, پرورش میگو, نرسری, سفید غربی,
ملخص المقالة :
در این مطالعه تاثیر استفاده از تکنولوژی نرسری بر اقتصاد میگوسفید غربی برای توسعه پایدار آن بررسی شد.بنابراین شاخص های رشد شاخص های رشد و بازماندگی و نرخ رشد روزانه میگوی سفید غربی را در دو سیستم نرسری شده و بدون نرسری مقایسه شدند. 3 استخر پست لارو pl12 ,3 استخرمیگوهای نرسری شده به مدت 45روز در گلخانه و را با تراکم یکسان100هزار قطعه در هکتار دراستخر های یکی از مزارع پرورش میگوی چوئبده آبادان ذخیره سازی شد وباغذای یکسان تغذیه شدند و پس از 75 روز، شاخصهای رشد و بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد روزانه موردبررسی قرار گرفت. مطالعه در 6 استخر 7000 مترمربعی در دو تیمار با 3 تکرار انجام گرفت. دوره پرورش 75 روز و میانگین دما 5±27 درجه سانتیگراد بود. یافته ها نشان داد که در تیماری که از میگوهای نرسری شده در استخرهای پرورش استفاده شده بود ، اختلاف معنیداری در رشد، بازماندگی و نرخ رشد روزانه نسبت به گروه کنترل که بدون نرسری ذخیرهسازی شده بودند نشان داد. همچنین میزان تولید در هکتار و وزن نهایی به صورت معنیداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود و ضریب تبدیل غذایی در تیماری که نرسری شده بود بهطور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. با توجه به کاهش مدت زمان تولید میگو در این سیستم نسبت به گروه شاهد به عبارتی مدت کمتری در استخر خاکی جهت پرورش بسر میبرند بنابراین نرسری باعث کاهش ریسک بروز بیماری و تولید اقتصادی تر و توسعه پایدار این صنعت میشود.