تاثیر مقادیر مختلف کاه و کلش گندم و کود اوره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت هیبرید سینگل کراس 704
الموضوعات : اکوفیزیولوژی گیاهان زراعیسعید صفی خانی 1 , محسن آذرنیا 2
1 - دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه گنبد کاووس، ایران
2 - دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه گنبد کاووس، ایران
الکلمات المفتاحية: ذرت, عملکرد و اجزای عملکرد, کاه و کلش گندم, کود اوره,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف بقایای گیاهی گندم (Triticum aestivum L) و کود نیتروژنه بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه ذرت (Zea mays L) رقم سینگل کراس 704، آزمایشی در سال زراعی 1386-1385 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. اثر چهار میزان کود اوره (425، 450، 475 و 500 کیلوگرم در هکتار) در کرتهای اصلی و شش سطح بقایای گندم (بدون بقایا، اختلاط بقایای گندم به مقدار 100، 75، 50، 25 درصد و سوزاندن 100 درصد کاه و کلش گندم) در کرتهای فرعی به صورت آزمایش یک بار خرد شده، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که مقادیر مختلف کود اوره و بقایای کاه و کلش گندم اثر معنی داری بر تمام صفت مورد بررسی داشتند. اثر متقابل این دو عامل بر صفات تعداد دانه در بلال و تعداد بلال در واحد سطح معنی دار بود. نتایج این پژوهش نشان داد که برگرداندن بقایای گیاهی گندم به خاک قبل از کاشت ذرت به میزان 50 تا 75 درصد در مقایسه با حالت سوزاندن و بدون استفاده از بقایا نه تنها موجب کاهش عملکرد نمیشود بلکه با تاثیر مثبت بر اجزای عملکرد می تواند باعث افزایش عملکرد محصول زراعی شود.