اثر ترکیب کودهای شیمیایی و دامی بر عملکرد و ماده مؤثره فلفل قرمز (Capsicum annuum L)
الموضوعات : اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
1 - استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
الکلمات المفتاحية: عملکرد, کود, فلفل قرمز, ماده موثره,
ملخص المقالة :
این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف بهینه کود در کشت و تولید فلفل قرمز در راستای کاهش هزینهها و جلوگیری از آلودگی محیط زیست انجام شد. بدین منظور اثر کودهای حیوانی و شیمیایی، تحت 12 تیمار گوناگون کودهای دامی، شیمیایی و تلفیقی از آنها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بر عملکرد و ماده مؤثره فلفل قرمز مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده های حاصل از عملکرد، وجود اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد را بین تیمارهای مختلف نشان داد. میانگین داده ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 1 درصد مقایسه و مشخص شد که حداکثر محصول با میانگین 7.6، 7.3 و 7.2 تن در هکتار به ترتیب در تیمارهای 10 (کود دامی، نیتروژن، فسفر و پتاس به ترتیب 20 تن، 60، 50 و 50 کیلوگرم در هکتار)، 12 (کود دامی، نیتروژن، فسفر و پتاس به ترتیب 40 تن، 20، 16 و 16 کیلوگرم در هکتار) و 8 (کود حیوانی 40 تن در هکتار) به دست آمده است. تجزیه واریانس درصد ماده مؤثره برای تیمارهای مختلف حاکی از وجود اختلاف معنی دار در سطح احتمال 5 درصد می باشد و بیشترین درصد ماده مؤثره از اعمال تیمار 3 (نیتروژن، فسفر و پتاس به میزان 150، 100 و 100 کیلوگرم در هکتار) با میانگین 0.1747 درصد تولید شده است. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که عملکرد این گیاه با استفاده از ترکیب کودهای دامی و شیمیایی افزایش مییابد.