مروری اجمالی به بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهر تبریز
الموضوعات : کاربرد شیمی در محیط زیست
1 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
الکلمات المفتاحية: شهر, کیفیت, تبریز, آّب آشامیدنی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف : سالم بودن آب آشامیدنی از جنبه های فیزیکی، شیمیایی و زیست شناختی نقش مهمی را در بهداشت و سلامت مصرف کنندگان ایفا می نماید. وجود برخی مواد شیمیایی در غلظت های بالاتر از حد استاندارد میتواند سلامت مصرف کنندگان را در مواجهه دراز مدت به خطر اندازد. روش بررسی : این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی مقطعی بوده و در این مطالعه با استفاده از مطالعات کتابخانه ای ، اینترنتی ، مقاله ای و سایر سیستم های اطلاعات سال های اخیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها : تغییرات نسبی نیترات، باکتری های هتروتروف و تری هالو متان ها وجود داشت ولی قسمت اعظم مشکلات بو و طعم آب موجود در سیستم توزیع به دلیل مواد سازنده خطوط لوله بوده و یا در اثر رشد عوامل بیولوژیکی بر روی دیواره های لوله ایجاد می شود. بوی کپک - خاکی علت عمده شکایت از سیستم توزیع می باشد . اگرچه اکتینومیست ها و قارچ ها معمولا عامل این بوها هستند اما تعداد زیاد باکتری های هتروتروف نیز میتواند باعث مشکلات مشابه شوندنتیجه گیری : با وجود اینکه نیترات با گذشت زمان روند افزایشی داشته ولی در حد مجاز و قابل قبول می باشد . عمده مشکل کنونی بو و طعم آب موجود در سیستم توزیع است که باید کنترل شوند و از آنجایی که فلوراید از حد مطلوب کمتر بوده پس میتوان گفت کیفیت آب شهر تبریز از استاندارد لازم در اثر توجه به مدیریت منابع اب صحیح و موثر برخوردار می باشد.
_||_