بهینه سازی استخراج رنگدانه های کاروتنوئیدی از گوجه فرنگی با استفاده از آنزیم صنعتی همی سلولاز
الموضوعات : کاربرد شیمی در محیط زیست
1 - مهندسی شیمی
الکلمات المفتاحية: آنزیم همیسلولاز, کاروتنوئید, پودر گوجه,
ملخص المقالة :
در این پژوهش فرآیند جداسازی رنگدانهی کاروتنوئیدی لیکوپن از پودر گوجهفرنگی به وسیلهی آنزیم صنعتی همیسلولاز مورد مطالعه قرار گرفت به این منظور مطالعه بر اثرات ناشی از تغییر دما، غلظت آنزیم مصرفی، زمان انکوباسیون، pH همه در نقاط اپتیمم انجام گرفت. پژوهش بر مبنای اثر بخشی آنزیم در شرایط مختلف بر میزان رنگدانههای استخراجی از پودر گوجهفرنگی و بهدست آوردن نقاط بهینه استخراج بهوسیلهی تحلیل آماری نتایج میباشد. برای استخراج رنگدانه در این پژوهش از حلالهای هگزان، اتانول، استن به نسبت 1:2:1 و انکوباسیون در دمای 30 درجه به مدت 16 ساعت برای اثر بخشی کامل حلال استفاده گردید. برای هر متغیر سه سطح تعریف شد که بهمنظور هدفمند کردن آزمایشات از طرح تاگوچی برای جدول طراحی آزمایش استفاده شده و شامل نه ردیف آزمایش و برای هر ردیف آزمایش از سه تکرار و یک شاهد حاوی نمونه بدون آنزیم درنظر گرفته شده است. محلولهای حاوی رنگدانه در پایان مرحلهی جداسازی به دستگاه اسپکتروفتومتری انتقال و پس از ثبت ارقام و تحلیل آماری آن مشاهده شد که میزان اثر بخشی متغیر غلظت آنزیم بسیار بیشتر از متغیرهای دیگر بوده بهطوری که بالاترین میانگین غلظت استخراجی رنگدانه در 500 میکروگرم = 0450. و تحلیل جداگانه هر متغیر نقاط بهینه را برای دمای انکوباسیون 40 درجه و برای زمان انکوباسیون 60 دقیقه، برای 4pH = ، غلظت آنزیم 200 میکروگرم بر لیتر برای هر 5 گرم پودر گوجه میباشد.
_||_