بررسی اثر اسانس آویشن و نانو ذره اکسید روی بر اسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت چند دارویی
الموضوعات :فاطمه نوربخش 1 , مژگان علیکاهی 2 , معصومه مهدوی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا،دانشگاه آزاد اسلامی پیشوا،ایران
3 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین-پیشوا، ایران
الکلمات المفتاحية: "اسینتوباکتر بومانی", "اسانس آویشن", "نانو ذره اکسید روی",
ملخص المقالة :
چکیده مقدمه: در حال حاضر بسیاری از داروهای ارزشمند اثر خود را بر اسینتوباکتر بومانی از دست داده اند و مقاومت دارویی اسینتوباکتربومانی علت اصلی شکست درمان عفونتهای بیمارستانی ناشی ازآن میباشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر اسانس آویشن و نانو ذره اکسید روی بر اسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت چند دارویی میباشد. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی46 سویه اسینتوباکتر بومانی جدا شده از نمونه های بالینی بیماران بیمارستان قلب تهران انجام گرفت. حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده با روش انتشار از دیسک بر اساس استاندارد2018 CLSI تعیین شد. آزمون میکرودایلوشن براث برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) برای آنتی بیوتیک های آمیکاسین، سیپروفلوکساسین، ایمیپنم، اسانس آویشن و نانو ذره اکسید روی انجام شد. یافته ها: براساس نتایج به دست آمده از تست های تعیین حساسیت به روش دیسک دیفیوژن مشخص شد که بیشترین میزان مقاومت سویه ها به آنتی بیوتیک های ایمیپنم و سیپروفلوکساسین به میزان 82/97% بوده است. در مطالعه حاضر بیشترین حساسیت سویه ها به اسانس آویشن در غلظت µg/ml 5/0 و کمترین حساسیت متعلق به غلظت های 312/0 و 625/0 µg/ml مشاهده شد، همچنین بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه بیشترین حساسیت سویه ها به نانو ذره در غلظت µg/ml 4096و کمترین حساسیت در غلظت µg/ml 256 بوده است. بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بیانگر اثر مهار کنندگی قوی اسانس آویشن و نانو ذره اکسید روی براسینتوباکتربومانی دارای مقاومت چند دارویی می باشد .
_||_