اثر مهاری آب ازنه در مرحله نم زنی گندم بر کاهش میزان رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس
الموضوعات :
1 -
الکلمات المفتاحية: گندم, آسپرژیلوس پارازیتیکوس, آب ازنه, مشروط کردن,
ملخص المقالة :
فساد قارچی مواد غذایی سالانه موجب زیانهای اقتصادی فراوان میشود. گندم ازمهمترین غلات مورداستفاده در ایران و حساس به آلودگی با قارچها می باشد. از جمله این قارچ ها آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که باعث کاهش کیفیت مواد غذایی شده و با تولیدآفلاتوکسین صدماتی را به سلامت فرد وارد میکند. ازن ضدعفونیکنندهای قوی بوده و بهسرعت به اکسیژن مولکولی تبدیل شده و باقیماندهای برجای نمیگذارد. هدف از انجام این مطالعه، استفاده از آب ازنه به عنوان یک ضدعفونیکننده ایمن در کاهش آلودگی گندم با قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس میباشد. جهت بررسی تاثیر آب ازنه بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس، سوسپانسیون قارچ با غلظتهای 10، 102، 104 اسپور به ازای هرگرم گندم به نمونهها تلقیح گردید و بهمدت 10 روز در دمای c◦30-25 گرمخانهگذاری شدند. پس از نمزنی نمونههای آلوده با آب ازنه با غلظت های 0 ، 1، 2 و 5/2 میلیگرم در لیتر مجددا بهمدت 24 ساعت در 3 دمای 20> ، 25 و 40 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری شدند. سپس از روش توزین میسیلیومهای قارچی پس از خشک کردن آنها استفاده شد. نتایج با نرمافزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آب ازنه میتواند رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس را به روش وابسته به غلظت، به طور معنیداری ((p<0.001 کاهش دهد. استفاده ازآب ازنه در مرحله نمزنی گندم به طور موثری میتواند باعث کاهش رشد قارچی شود.
_||_