کاربرد عصارههای گیاهی علیه بیمارگرهای گیاهی
الموضوعات :نعیمه ترک 1 , سحر پازوکی 2 , عباس ناصحی 3
1 - دانشجوی دکتری بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، تهران
2 - دانشجوی دکتری بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، تهران
3 - فوق دکتری بیماریشناسی گیاهی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
الکلمات المفتاحية: نماتد, باکتری, عصارههای گیاهی, قارچهای بیماریزا,
ملخص المقالة :
استفاده از مواد شیمیایی یکی از موثر ترین، سریع ترین و در دسترس ترین راه های کنترل بیماری های گیاهی است. اما به علت آلودگی های زیست محیطی آن ها و همچنین به مخاطره انداختن سلامت انسان ها و ایجاد مقاومت در عوامل بیماری زا، محققان به دنبال روش های جایگزین برای کنترل بیماری های گیاهی هستند. در حال حاضر استفـاده از عصاره های گیاهی به عنوان یکی از روش های نوین کنترل بیماری های گیاهی مطرح است. این مواد دارای منشأ طبیعی هستند که باعث آلودگی محیط زیست نمی شوند و تاکنون هیچ گونه مقاومت میکروبی در مقابل عصاره های گیاهی گزارش نشده است. این ترکیبات پتانسیل بالایی برای استفاده در برنامه مدیریت تلفیقی بیماری ها دارند و با توجه به مشکلات موجود در کاربرد قارچکش ها، مطالعه و تحقیق در مورد روش های جدید، مطمئن و کم هزینه برای کنترل و مدیریت بیماری های گیاهی یک ضرورت است. عصاره های گیاهی علیه عوامل مختلف بیماری زای گیاهی مانند عوامل قارچی، باکتریایی و نماتدی استفاده شده است و نتایج موفقیت آمیزی از کاربرد آن ها ارائه شده است. در این مقاله، مروری بر کاربرد های عصاره های گیاهی متنوع علیه عوامل بیماری زای مختلف گیاهی و نتایج حاصل از کاربرد آن ها انجام شده است.
_||_