بررسی کنترل سس Cuscuta compestris مزارع یونجه با استفاده از مقادیرمختلف کاه وکلش پوسیده گندم
الموضوعات :
1 - گروه گیاهپزشکی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، آذربایجان غربی، ایران
الکلمات المفتاحية: علف هرز, اثرات آللوپاتیکی, کاه وکلش گندم, کنترل بیولوژیک,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی کنترل سس مزارع یونجه با استفاده از مقادیر مختلف کاه و کلش پوسیده گندم، دو آزمایش مجزا در سال زراعی 4-1393، به صورت هم زمان در دو مزرعه مختلف در ارومیه، با طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل 7 سطح کاه و کلش با وزن های 1، 2، 3، 4 و 5 کیلوگرم در متر مربع، وجین دستی و شاهد (بدون کنترل) در نظر گرفته شدند. مقادیر مذکور کاه و کلش در هر کرت پاشیده شد و کاملاً سطح کرت ها با کاه و کلش پوشانیده شد. در هر بلوک یک کرت به صورت کنترل مکانیکی و نیز یک کرت آلوده به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش نشان دادند که تأثیر مقادیر مختلف کاه و کلش به کار برده شده روی برخی صفات رویشی یونجه از جمله قطر ساقه، ارتفاع ساقه، و وزن تر کل یونجه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بوده و موجب افزایش آن ها نسبت به تیمار شاهد گشت. هم چنین بررسی نتایج عملکرد و اجزای عملکرد حاکی از اثر معنی دار کاربرد مقادیر مختلف کاه وکلش پوسیده گندم بر دو صفت عملکرد ماده خشک و میزان کلروفیل بود. در بین مقادیر مختلف کاه و کلش، تیمار 5 کیلوگرم بهترین نتیجه را در عملکرد ماده خشک (در حدود kg/m2 8/1 (نسبت به سایر تیمارها نشان داد. مشخص شد که استفاده از کاه و کلش پوسیده گندم برای مقابله با سس (به مقدار پنج کیلو در هر کرت) اثرات مناسب در کنترل سس داشت
_||_