اندازه گیری رنگ سنجی گلوکز توسط نانوکامپوزیت مغناطیسی Fe3O4/CeO2/C-dots
الموضوعات :یاسمن اژدهاکش ابوالوردی 1 , فاطمه هنرآسا 2
1 - گروه شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2 - گروه شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
الکلمات المفتاحية: نانوزیم ها, نقاط کربنی, نانوسریا, گلوکز, نانوذرات مغناطیسی,
ملخص المقالة :
در مطالعه حاضر، اندازه گیری گلوکز بر مبنای خصوصیت شبه آنزیم پراکسیداز نانوکامپوزیت Fe3O4/CeO2/C-dots انجام شده است. برای رسیدن به این هدف یک واکنش آبشاری به کار گرفته شد. در مرحله اول گلوکز در حضور آنزیم گلوگز اکسیداز، با اکسیژن واکنش داده و تولید گلوکونیک اسید و هیدورژن پراکسید می کند. سپس در مرحله بعدی هیدروژن پراکسید تولید شده در حضور Fe3O4/CeO2/C-dots، ترکیب 3،3'،5،5'-تترامتیل بنزیدین(TMB) را به oxTMB تبدیل می کند که باعث تغییر رنگ آبی در محلول می شود. شدت رنگ آبی به غلظت گلوکز، مقدار نانوکامپوزیت، غلظت TMB و pH محلول وابسته است. با افزایش غلظت گلوکز، رنگ آبی محلول افزایش یافت. بر این اساس، رابطه خطی بین غلظت گلوکز و شدت رنگ آبی در طول موج 650 نانومتر دیده شد. حد تشخیص تجربی اندازه گیری گلوکز با این روش روش 5-10× 1 مولار به دست آمد. همچنین سنجه فوق انتخابگری خوبی نیز برای اندازه گیری گلوکز در حضور مزاحمت های فروکتوز، لاکتوز و مالتوز از خود نشان داد.
1. K. Soganci, H. Bingol, and E. Zor, J. Electroanal. Chem. 114801 (2020).
2. A. Abellán-Llobregat, I. Jeerapan, A. Bandodkar, L. Vidal, A. Canals, J. Wang, and E. Morallón, Biosens. Bioelectron. 91, 885 (2017).
3. W. Villena Gonzales, A. Mobashsher, and A. Abbosh, Sensors 19, 800 (2019).
4. C. Chen, Q. Xie, D. Yang, H. Xiao, Y. Fu, Y. Tan, and S. Yao, RSC Adv. 3, 4473 (2013).
5. S. Sadravi and F. Honarasa, J. Chem. Sci. 131, 58 (2019).
6. S. Yousefinejad, H. Rasti, M. Hajebi, M. Kowsari, S. Sadravi, and F. Honarasa, Sensors Actuators B Chem. 247, 691 (2017).
7. F. Honarasa, F. H. Kamshoori, S. Fathi, and Z. Motamedifar, Microchim. Acta 186, 234 (2019).
8. F. Honarasa, F. Peyravi, and H. Amirian, J. Iran. Chem. Soc. 17, 507 (2020).
9. F. Honarasa, S. Keshtkar, N. Eskandari, and M. Eghbal, Chem. Pap. (2021).
10. M. B. Gawande, V. D. B. Bonifácio, R. S. Varma, I. D. Nogueira, N. Bundaleski, C. A. A. Ghumman, O. M. N. D. Teodoro, and P. S. Branco, Green Chem. 15, 1226 (2013).
11. H. Wei and E. Wang, Anal. Chem. 80, 2250 (2008).
12. F. Huang, J. Wang, W. Chen, Y. Wan, X. Wang, N. Cai, J. Liu, and F. Yu, J. Taiwan Inst. Chem. Eng. 83, 40 (2018).