تعیین نیازغذایی شاه میگوی آب شیرین(Astacus leptodactylus) به فسفولیپید در سیستم پرورش مداربسته
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیرضا جلیلی 1 , ناصر اق 2 , احمد ایمانی 3 , فرزانه نوری 4
1 - گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، ایران.
2 - پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ایران
3 - گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، ایران.
4 - پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ایران
الکلمات المفتاحية: Astacus leptodactylus, تعیین نیاز, فسفولیپید, شاه میگوی آب شیرین,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: فسفولیپیدها به عنوان نیاز غذایی در جیره غذایی آبزیان از جمله سخت پوستان مطرح می باشد، اما تاکنون در خصوص نیاز غذایی شاه میگوی آب شیرین به فسفولیپید گزارشی ارائه نشده است. بر همین اساس این مطالعه با هدف ارزیابی نیاز غذایی شاه میگوهای جوان به فسفولیپید به مدت 12 هفته انجام پذیرفت. روش کار: شاه میگوهای جوان(میانگین وزنی 1±80/13 گرم) در سیستم پرورش متراکم مداربسته و در 18 مخزن پرورشی با 10% تعویض آب روزانه، هوادهی و پناهگاه ذخیره سازی شدند. هم چنین تصفیه آب توسط فیلترهای مکانیکی و زیستی انجام پذیرفت.شش جیره خالص حاوی 30 % پروتئین و 10 % چربی به همراه شش سطح مکمل تجاری لسیتین(شامل صفر، 25/0 ،5/0، 88/0، 16/1 و 33/1 درصد فسفولیپید) تنظیم شد.کازئین و ژلاتین به عنوان منابع اصلی پروتئین در جیره آزمایشی استفاده گردید. یافته ها: نتایج آزمایش نشان داد که میانگین شاخص های رشد و فعالیت آنزیم آمیلاز در کلیه تیمارهای آزمایشی نسبت به جیره شاهد به طور معنی داری بالاتر بود(05/0P<) ولی فعالیت آنزیم لیپاز فقط در شاه میگوهای تغذیه شده با 5/0 درصد فسفولیپید با تیمار شاهداختلاف معنی دار داشت. استفاده از سطوح مختلف فسفولیپید باعث افزایش بازماندگی در کلیه تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد گردید ولی اختلاف معنی داری ایجاد ننمود(05/0P>). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن 5/0 درصد فسفولیپید به جیره غذایی شاه میگوهای پرورشی در سیستم متراکم متکی به جیره غذایی دستی سبب بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی می گردد.
1.AOAC. (1995). Official methods of analysis of the association of official analytical chemists, 16th edn. aoac, Arlington, VA,USA.
2.Azarm, H.M., Abedian Kenari, A., Hedayati., M. (2012). Effect of dietary phospholipid sources and levels on growth performance, enzymes activity, cholecystokinin and lipoprotein fractions of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry. Aquaculture Research, 1–11.
3.Bradford, M.M. (1976). A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the protein-dye binding. Analytical Biochemistry, 72; 248-254.
4.Briggs, M.R.P., Jauncey, K., Brown, J.H. (1988). The cholesteroland lecithin requirements of juvenile prawn(Macro brachium rosenbergii) fed semi-purified diets. Aquaculture, 70; 121–129.
5.Chen, H.Y., Jenn, J.S. (1991). Combined effects of dietary phosphatidyl choline and cholesterol on the growth, survival and bodylipid composition of marine shrimp, Penaeus penicillatus. Aquaculture, 96; 167–178.
6.Conklin, D.E., D’Abramo, L.R., Bordner, C.E. Baum, N.A. (1980). A successful purified diet for the culture of juvenile lobsters: the effect of lecithin. Aquaculture, 21; 243-249.
7.D’Abramo, L.R., New, M.B. (2000). Nutrition, feeds and feeding. In: New, M.B., Cotroni, W.V. (Eds.), Freshwater Prawn Culture: The Farming of Macrobrachium rosenbergii. Blackwell Science, Oxford, pp. 203–216.
8.D’Abramo, L.R., Bordner, C.E., Conklin, D.E., Baum, N.A.(1981). Essentiality of dietary phosphatidylcholine for the survivalof juvenile lobsters. J. Nutrition, 111; 425–431.
9.Farhadi, A., Jensen, M.A. (2015). Effects of photoperiod and stocking density on survival, growth and physiological responses of narrow clawed crayfish(Astacus leptodactylus). Aquaculture Research, 1–10.
10.Garcia-Carreno, F.L., Haard, N. F. (1993). Characterization of proteinase classes in LangostillaPleuroncodesplanipes and Crayfish Pacifastacus astacus extracts. Journal of Food Biochemistry, 17; 97-113.
11.Goddard, S. (1996). Feed management in Intensive Aquaculture. Chapman & Hall, 165p.
12.Gong, H., Lawrence, A.L., Gatlin, D.M., Jiang, D.H., Zhang,F. (2001). Comparison of different types and levels of commercial soybean lecithin supplemented in semi-purified diets for juvenile Litopenaeus vannamei Boone. Aquaculture Nutrition, 7; 11–17.
13.Gong, H., Lawrence, A.L., Jiang, D.H., Gatlin, D.M. (2000). Lipid nutrition of juvenile Litopenaeus vannamei Active components of soybean lecithin. Aquaculture, 190; 325–342.
14.Hamza, N., Mhetlia, M., Khemisa, I.B., Cahub, C., Kestemontc, P. (2008). Effect of dietary phospholipid levels on performance, enzyme activities and fatty acid composition of pikeperch(Sander lucioperca) larvae. Aquaculture, 275( 1-4), 274-282.
15.Hilton, J.W., Harrison, K.E.,Slinger, S.J.(1984). A semi- purified diet for Macrobrachium rosenbergii and the lack of need for supplemental lecithin. Aquaculture, 37; 209-215.
16.Iijima, N.; Tanaka, S., Ota, Y. (1998). Purification and characterization of bile salt-activated lipase from the hepatopancreas of red sea bream, Pagrus major. Fish Physiol. Biochem, 18; 59–69.
17.Jussila, J. (1997). Physiological responses of astacid and parastacid crayfishes(Crustacea: Decapoda) to conditions of intensive culture. Doctoral Dissertation, Kuopio University Publications C. Natural and Environmental Sciences 67, Finland.
18.Kanazawa, A. (1993). Essential phospholipids of fish and crustaceans.In: Fish Nutrition in Practice (Kaushik, S.J. & Luquet, P.,eds), pp. 519–530. INRA Edns, Versailles Cedex, France.
19.Kean, J.C., Castell, J.D., Boghen, A.G., D’Abramo, L.R., Conklin,D.E. (1985). A re-evaluation of the lecithin and cholesterolrequirements of juvenile lobster Homarus americanus using crabprotein-based diets. Aquaculture, 47; 143–149.
20.Lepage, G., Roy, C.C. (1984). Improved recovery of fatty acid through direct trans esterification without prior extraction or purification. Journal of Lipid Research, 25; 1391-1396.
21.Liao I.C., F.G. Liu. (1989). A brief review of nutritional studies for Penaeus monodon. advances in tropical aquaculture. IFREMER Actes de Colloque, 9; 355-380.
22.Liu, T.B., Li, A.J., Zhang, J.M. (1993). Studies on vitamin nutritionfor the shrimp Penaeus chinensis: 10. Studies on the cholinechloride and inositol requirements in the shrimp Penaeus chinensis. J. Ocean Univ. Qingdao–Qingdao Haiyang Daxue Xuebao, 23; 67–74.
23.Lochmann, R.L., McClain, W.R., Gatlin, D.M. (1992). Evaluation of practical feed formulations and dietary supplements for redswamp crayfish. J. World Aquacult. Soc, 23; 217–227.
24.Mu, Y.Y., Lam, T.J., Guo, J.Y., Shim, K.F. (2000). Protein digestibility and amino acid availability of several protein sources for Juvenile chinese hairy crab Eriocheir sinensis H. Milne-Edwards(Decapoda, Grapsidae). Aquacult. Res, 31; 757–765.
25.Olsen, R.E., Henderson, R.J. (1989). The rapid analysis of neutral and polar marine lipids using double-development HPTLC and scanning densitometry. J Exp Mar Biol Ecol, 129; 189–197.
26.Teshima, S. (1997). Phospholipids and sterols. In: Advances in World Aquaculture, Vol. 6, Crustacean Nutrition (ed. by Conklin D’Abramo & Akiyama), pp. 85-107.World Aquaculture Society, Baton Rouge, LA, USA.
27.Teshima, S., Kanazawa, A., Kakuta, Y. (1986). Role of dietary phospholipids in the transport of 14C cholesterol in the prawn. Bull. Jpn. Soc. Sci. Fish., 52; 719–723.
28.Teshima, S., Kanazawa, A., Sasada, H., Kawasaki, M. (1982). Requirements of larval prawn, Penaeus japonicus, for cholesterol and soybean phospholipids. Mem. Fac. Fish. Kagoshima Univ., 31;193–199.
29.Thompson, K.R., Muzinic, L.A., Christian, T.D., Webster, C.D., Manomaitis, L., Rouse, D.B. (2003). Lecithin requirements of juvenile australian red claw crayfish Cherax quadricarinatus. Aquaculture Nutrition, 9; 223-230.
30.Thongrod, S., Boonyaratpalin, M. (1998). Cholesterol and lecithin requirement of juvenile banana shrimp Penaeus merguiensis. Aquaculture, 161; 315–321.
31.Valipour, A., Shariatmadari. F., Abedian. A., Seyfabadi S. J., Zahmatkesh, A. (2011). Growth, molting and survival response of juvenile narrow clawed crayfish, Astacus leptodactylus, fed two sources of dietary oils. Iranian Journal of Fisheries Sciences, 10(3); 505-518.
32.Wolf, Y.S. (2004). Growth and macro nutritional requirements of signal crayfish, Pacifastacus leniusculus(Dana) in aquaculture. Dissertation zur Erlangung des Doktorgrades der Mathematisch-Naturwissenschaftlichen Fakultät der Christian-Albrechts-Universität zu Kiel.
33.Worthington, C.C.(1991). Worthingt on enzyme manual related Biochemical, 3th edn, pp, 212-215. Freehold, New Jersey.