ارزیابی پروفایل بیوشیمیایی سرم در استفاده از ترب سیاه (Raphanus sativus) در موش
الموضوعات :سیده ام البنین قاسمیان 1 , مریم کریمی دهکردی 2 , علی مداحی نژاد 3 , هومن یوسفی 4
1 - گروه دامپزشکی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران * .
2 - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
3 - دانشجوی دکترای حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
4 - دانشجوی دکترای حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
الکلمات المفتاحية: ترب سیاه, عصاره هیدروالکلی, عملکرد کبد, عملکرد کلیه, پروفایل چربی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف : با توجه به وجود ترکیبات فعال در ترب سیاه و همچنین بومی بودن این گیاه در کشور ایران، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر عصاره هیدروالکلی ترب سیاه بر عملکرد کبد و کلیه در موش کوچک آزمایشگاهی صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 40 موش سفيد کوچک آزمايشگاهي به طور تصادفي به چهار گروه 10 تایی: گروه کنترل و سه گروه آزمایشی (50، 100 و 150 میلی¬گرم بر میلی لیتر عصاره ترب سیاه) تقسیم شدند. در گروه های آزمایشی تزریق داخل صفاقی عصاره هیدرو الکلی ترب سیاه صورت گرفت. در روز بیست و یکم، موش¬ها بيهوش شده و سپس خون گيري انجام شد. میزان نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین، آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، تری گلیسیرید و کلسترول بین گروه¬ها مقایسه شد. نتایج: سطح BUN، کراتینین، ALP، AST و ALT در گروه¬های آزمایشی با گروه کنترل تفاوت معنی¬داری نداشتند (05/0P). علاوه بر این، عصاره ترب سیاه منجر به کاهش معنی دار کلسترول در هر سه دوز در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0>P). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم سمیت کبدی و کلیوی عصاره در دوزهای مصرفی در مطالعه می باشد. همچنین می توان گفت در شرایط فیزیولوژیک، استفاده از عصاره هیدروالکلی ترب سیاه باعث کاهش پروفایل چربی می شود. کلمات کلیدی : ترب سیاه، عصاره هیدروالکلی، عملکرد کبد، عملکرد کلیه، پروفایل چربی
1. Banihani SA. Radish (Raphanus sativus) and diabetes. Nutrients. 2017;9(9):1014.
2. Ahn M, Kim J, Hong S, Kim J, Ko H, Lee NH, et al. Black Radish (Raphanus sativus L. var. niger) Extract Mediates Its Hepatoprotective Effect on Carbon Tetrachloride-Induced Hepatic Injury by Attenuating Oxidative Stress. J Med Food. 2018;21(9):866-75.
3. Castro‐Torres IG, De la O‐Arciniega M, Gallegos‐Estudillo J, Naranjo‐Rodríguez EB, Domínguez‐Ortíz MÁ. Raphanus sativus L. var niger as a source of phytochemicals for the prevention of cholesterol gallstones. Phytotherapy Research. 2014;28(2):167-71.
4. Afsharypuor S, Balam MH. Volatile constituents of Raphanus sativus L. var. niger seeds. Journal of Essential Oil Research. 2005;17(4):440-1.
5. Lugasi A, Blázovics A, Hagymási K, Kocsis I, Kéry Á. Antioxidant effect of squeezed juice from black radish (Raphanus sativus L. var niger) in alimentary hyperlipidaemia in rats. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives. 2005;19(7):587-91.
6. Salah‐Abbès JB, Abbès S, Ouanes Z, Houas Z, Abdel‐Wahhab MA, Bacha H, et al. Tunisian radish extract (Raphanus sativus) enhances the antioxidant status and protects against oxidative stress induced by zearalenone in Balb/c mice. Journal of Applied Toxicology: An International Journal. 2008;28(1):6-14.
7. Patra JK, Das G, Paramithiotis S, Shin H-S. Kimchi and other widely consumed traditional fermented foods of Korea: a review. Frontiers in microbiology. 2016;7:1493.
8. Şanlier N, Gökcen BB, Sezgin AC. Health benefits of fermented foods. Critical reviews in food science and nutrition. 2019;59(3):506-27.
9. Ahn M, Kim J, Hong S, Kim J, Ko H, Lee N-H, et al. Black radish (Raphanus sativus L. var. niger) extract mediates its hepatoprotective effect on carbon tetrachloride-induced hepatic injury by attenuating oxidative stress. Journal of medicinal food. 2018;21(9):866-75.
10. Ahn M, Moon J, Park C, Bang H, Kim GO, Kim S-J, et al. Chungpihongsim radish (Raphanus sativus L. cv. Chungpihongsim) ameliorates ethanol-induced gastric injury in rats. Oriental Pharmacy and Experimental Medicine. 2016;16(1):37-43.
11. Kim J-D, Ahn S-W, Song I-B. A Reserch on the Radish based on the Sasang Constitutional Medicine (SCM). Korean Journal of Oriental Medicine. 2004;10(1):63-80.
12. Asghari MH, Hobbenaghi R, Nazarizadeh A, Mikaili P. Hydro-alcoholic extract of Raphanus sativus L. var niger attenuates bleomycin-induced pulmonary fibrosis via decreasing transforming growth factor β1 level. Research in pharmaceutical sciences. 2015;10(5):429.
13. Hanlon PR, Webber DM, Barnes DM. Aqueous extract from Spanish black radish (Raphanus sativus L. Var. niger) induces detoxification enzymes in the HepG2 human hepatoma cell line. Journal of agricultural and food chemistry. 2007;55(16):6439-46.
14. You H, Hao R, Li R, Zhang L, Zhu Y, Luo Y. The effect of radish sourced 4-(methylthio)-3-butenyl isothiocyanate on ameliorating the severity of high fat diet inducted nonalcoholic fatty liver disease in rats. International Journal of Clinical and Experimental Medicine. 2015;8(9):15910.
15. Lee SW, Yang KM, Kim JK, Nam BH, Lee CM, Jeong MH, et al. Effects of white radish (Raphanus sativus) enzyme extract on hepatotoxicity. Toxicological Research. 2012;28(3):165-72.
16. Syed SN, Rizvi W, Kumar A, Khan AA, Moin S, Ahsan A. In vitro antioxidant and in vivo hepatoprotective activity of leave extract of Raphanus sativus in rats using CCL4 model. African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines. 2014;11(3):102-6.
17. Ahn M, Park JS, Chae S, Kim S, Moon C, Hyun JW, et al. Hepatoprotective effects of Lycium chinense Miller fruit and its constituent betaine in CCl4-induced hepatic damage in rats. Acta histochemica. 2014;116(6):1104-12.
18. Kim J, Ahn M, Kim S-E, Lee HS, Kim HK, Kim GO, et al. Hepatoprotective effect of fermented black radish (Raphanus sativus L. var niger) in CCl4 induced liver injury in rats. Korean Journal of Oriental Medicine. 2017;41(4):143-9.
19. Hanlon PR, Barnes DM. Phytochemical composition and biological activity of 8 varieties of radish (Raphanus sativus L.) sprouts and mature taproots. Journal of Food Science. 2011;76(1):C185-C92.
20. Evans M, Paterson E, Barnes DM. An open label pilot study to evaluate the efficacy of Spanish black radish on the induction of phase I and phase II enzymes in healthy male subjects. BMC complementary and alternative medicine. 2014;14(1):1-12.
21. Higdon JV, Delage B, Williams DE, Dashwood RH. Cruciferous vegetables and human cancer risk: epidemiologic evidence and mechanistic basis. Pharmacological research. 2007;55(3):224-36.
22. Scholl C, Eshelman BD, Barnes DM, Hanlon PR. Raphasatin is a more potent inducer of the detoxification enzymes than its degradation products. Journal of Food Science. 2011;76(3):C504-C11.
23. Hertog MG, Hollman PC, Katan MB. Content of potentially anticarcinogenic flavonoids of 28 vegetables and 9 fruits commonly consumed in the Netherlands. Journal of agricultural and food chemistry. 1992;40(12):2379-83.
24. Lugasi A, Dworschák E, Blazovics A, Kery A. Antioxidant and free radical scavenging properties of squeezed juice from black radish (Raphanus sativus L. var niger) root. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives. 1998;12(7):502-6.
25. Kocsis I, Lugasi A, Hagymási K, Kéry A, Fehér J, Szoke É, et al. Beneficial properties of black radish root (Raphanus sativus L. var. niger) squeezed juice in hyperlipidemic rats: Biochemical and chemiluminescence measurements. Acta Alimentaria. 2002;31(2):185-90.
26. Yang L, Li Z, Song Y, Liu Y, Zhao H, Liu Y, et al. Study on urine metabolic profiling and pathogenesis of hyperlipidemia. Clinica Chimica Acta. 2019;495:365-73.