بررسی اثرآباناربرمیزانآنزیمهای ALPALTو ASTدرموش هایصحرایینربالغدیابتی وغیردیابتی
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیسید ابراهیم حسینی 1 , داود مهربانی 2 , الهام رضایی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زیستشناسی، فارس. ایران
2 - بخش پاتولوژی، مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی و فن آوری ترانس ژنیک، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز. ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زیستشناسی، فارس. ایران
الکلمات المفتاحية: دیابت, ALT و AST, موش صحرایی, آنزیم های ALP, آب انار,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف:دیابت ناهنجاری متابولیکی است که با آسیبهای بافتی فراوانی از جمله آسیب به کبد همراه میباشد. آب انار ماده مغذی است که در طب سنتی نیز از آن استفاده میگردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آب انار بر فعالیت آنزیمهای ALPALTو ASTدر موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده و غیر دیابتی انجام گرفت.روش کار:در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم در گروه های کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی مورد مطالعه قرار گرفتند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروه های تجربی به ترتیب دوزهای 1، 2 و 4 میلی لیتر آب انار را به ازای وزن هر موش و به مدت 21 روز به صورت گاواژ دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان روز بیست و یکم از قلب حیوانات خون گیری به عمل آمد و سپس میزان سرمی آنزیم های ALPALTو ASTاندازه گیری گردید. داده ها به کمک آزمون ANOVAو تست پیگیری LSDمورد ارزیابی قرار گرفت.یافتهها:یافتهها نشان داد که آب انار باعث کاهش معنیدار آنزیم های ALPALTو ASTدر گروه های دیابتی شده نسبت به گروه کنترل می شود و در گروه های سالم تاثیر معنیداری نداشت. نتیجهگیری:آب انار با داشتن مواد فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی و همچنین از طریق کاهش قندخون باعث کاهش آنزیم های ALPALTو ASTدرموش های دیابتی شده میگردد.