بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس T4جدا شده ازلبنیات سنتی استان مرکزی بر میزان هورمون کورتیکوسترون در موش نر نژاد ویستار
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیعادل عابدی 1 , پروانه جعفری 2 , محسن زرگر 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم. ایران
2 - استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک. ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم. ایران
الکلمات المفتاحية: لاکتوباسیلوس, موش نژاد ویستار, استرس, پروبیوتیک,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف:پروبیوتیکها میکروارگانیسمهایی زنده میباشند که با بهبود تعادل میکروبی روده، اثرات مفیدی بر روی میزبان(انسان یا حیوان) اعمال میکنند و غالباً به صورت مکملهای غذایی و یا دارویی مورد استفاده قرار میگیرند. این میکروارگانیسمها میتوانند درتعدیل سیستم ایمنی، کاهش کلسترول سرمی، کاهش عفونتهای گوارشی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، کاهش آلرژیهای پوستی و غذایی در اطفال نقش داشته باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس T4جدا شده ازلبنیات سنتی استان مرکزی بر میزان هورمون کورتیکوسترون در موش نر نژاد ویستار است. روش کار:در این پژوهش با استفاده از 40 سر موش نر نژاد ویستار با وزن 150-170 گرم و متوسط سن 4 هفته که به طور روزانه تحت استرس های مزمن و حاد قرار داشتند، میزان تاثیر لاکتوباسیلوس T4جدا شده از لبنیات سنتی استان مرکزی بر روی مقدار هورمون های استرس در موش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد استفاده از این لاکتوباسیلوس پروبیوتیک به طور معنی داری موجب کاهش میزان کورتیکوسترون در موش می گردد (p