مطالعه عملکرد فیزیولوژیک پپتیدهای ضد انجماد جداسازی شده ازحلزون دریایی Peronia peronii
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد امیر بی تعب 1 , جمیله پازوکی 2 , سید امید رعنایی سیادت 3
1 - دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی دریا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.ایران.
2 - دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی دریا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران. ایران.
3 - دانشکده مهندسی انرژی و فناوریهای نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران. ایران.
الکلمات المفتاحية: RP-HPLC, پپتیدهای ضد انجماد, Peronia peroniiحلزون دریایی, خلیج فارس,
ملخص المقالة :
مقدمه وهدف:مطالعه حاضر بر روی حلزون دریاییPeronia peronii، که جزو حلزون های واقعی(Real slugs) و فاقد صدف بوده انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی این موجود از جمله مقاومت در برابر سرما می باشد. روش کار:نمونه برداری در بهار 1391 از سواحل جنوبی جزیره قشم انجام و نمونه ها به منظور استخراج پپتیدها با کمترین تغییر از حالت طبیعی به صورت زنده به آزمایشگاه منتقل گردید.پس از جدا کردن امعاء و احشاء، بافت پوست و عضله حیوان در حضور نیتروژن مایع هموژن شد.پس از استخراج عصاره پروتئینی و عبور آن از فیلتر 10 کیلو دالتونی، از کروماتوگرافی مایع-فاز معکوسRP-HPLCبه منظور تخلیص پپتیدها استفاده شد. یافتهها:در بین اجزاء جدا شده، یکی از فرکشنها دارای خصوصیات ضد انجماد بود. نتایج نشان داد این جزء دارای نقطه انجماد 2/41-، ذوب 5/23- و جوش 4/84 درجه سانتی گراد می باشد. این نتایج بانمونه کنترل که سرم آلبومین گاوی بود، اختلاف زیادی داشت. نتیجه گیری:به نظر می رسد حضور این دسته پپتیدها در گونه ای که پراکنش جهانی دارد به افزایش تحمل جانور در فصل زمستان کمک به سزایی می کند.