بااستفاده از روشهای اسپکتروسکوپی Drema ammoniacum D. Don. تجزیه شیمیایی روغن اسانسی میوه ساقه گیاه
الموضوعات : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپیجعفر ایزدی نیا 1 , سید جواد حسینی 2 , فرهاد سلمانی 3 , محمدامین نوعی آقایی 4
1 - عضو هیات علمی / دانشگاه آزاد شاهرود
2 - عضو هیات علمی/دانشگاه آزاد اسلامی
3 - دانشگاه آزاد
4 -
الکلمات المفتاحية: essential oil روغن اسانسی, آلفا-پینن, لیمونن, بتا-فلاندرن, دیلاپیول, Dorema ammoniacum,
ملخص المقالة :
چکیده در این تحقیق اسانس ساقه و میوه گیاهDorema ammoniacum D. Don با استفاده از روش تقطیر با آب ( Hydrodistillation ) بدست آمده و با استفاده از روشهای اسپکتروسکوپی GC و GC-MS مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت. 06/90 % از ترکیبات موجود در اسانس میوه مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبات عمده شناسایی شده در اسانس میوه گیاه Dorema ammoniacum عبارتند از: لیمونن (81/5 %)، آلفا-فنچیل استات (16/6 %)، آلفا-آمورفن (57/9 %)، آلفا-پینن (60/10 %) و 4-کارن (84/38 %). 83/77% از ترکیبات موجود در اسانس ساقه مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبات عمده شناسایی شده در اسانس ساقه گیاه Dorema ammoniacum عبارتند از: بیسیکلو] 1.2.2[ هپتان-2-ال (86/5 %)، آلفا-ترپینولن (50/6 %)، سابینن (19/7 %)، بتا-میرسن (30/9 %)، بتا-فلاندرن (28/13 %) و دیلاپیول (04/18 %).
_||_