فرهنگ سیاسی و دشواریهای تحکیم دموکراسی در کره جنوبی و ایران
الموضوعات :
سیاست پژوهی ایرانی (سپهر سیاست سابق)
دال سیونگ یو
1
1 - دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک کره جنوبی
تاريخ الإرسال : 08 الثلاثاء , ربيع الثاني, 1439
تاريخ التأكيد : 18 الثلاثاء , جمادى الثانية, 1439
تاريخ الإصدار : 07 الثلاثاء , رمضان, 1439
الکلمات المفتاحية:
",
کره",
,
",
فرهنگ سیاسی",
,
",
دموکراسی,
",
ایران",
,
ملخص المقالة :
این نوشته نگاهی تطبیقی به نقش فرهنگ سیاسی در دشواری تحکیم دموکراسی در کره جنوبی و ایران است. بیش از سه دهه از زمانی میگذرد که جمهوری کره جنوبی و جمهوری اسلامی ایران به مرحلهی گذار به دموکراسی وارد شدهاند. اما در هر دو کشور نهادینه شدن دموکراسی و تحکیم آن با دشواریهای گوناگونی روبهرو است. یکی از علتهای مهمی که تحلیلگران برای این مشکل ذکر میکنند موانع ناشی از ارزشها و ایستارهای فرهنگ سنتی رایج در میان شهروندان و نخبگان سیاسی این دو کشور است. پرسشی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است این است که عناصر مرتبط با باورها و نگرشهای فرهنگی چه تأثیری میتواند بر مسیر تحکیم دموکراسی در دو کشور کرهی جنوبی و ایران داشته باشد؟ فرضیهای که در رابطه با این پرسش مورد بررسی قرار گرفته است این است که بین باورها و نگرشهای بازمانده از فرهنگ گذشتهی دو کشور کره جنوبی و ایران و دشواریهای تثبیت و توسعه روحیه و رفتار دموکراتیک در میان مردم و نخبگان سیاسی این دو کشور رابطهی حائز اهمیتی مشاهده میشود و میتوان به نوعی همبستگی بین متغیرهای فرهنگی و رفتار ناهمخوان با موازین دموکراسی در این دو کشور حکم کرد.
المصادر:
سریعالقلم، محمود (1395). فرهنگ سیاسی ایران. چاپ چهارم، تهران: نشر فرزان.
Almond, G., & Verda, S. (eds) (1963). The civic culture. Princeton: Princeton University Press.
Bielfelded, H. (2000). Western versus Islamic human right conceptions. Political Theory, Vol. 38, No. I.
Chiilcote, R. (1981). Theories of comparative political. Boulder: West View Press.
Heo, UK, & Stokton, H. (2005). The Impact of Democratic Transition on Elections and Parties in South Korea. Party Politics, Vol. II, No. 6.
Heo, UK., & Hahn, S. D. (2014). Political culture and democratic consolidation in South Korea, Asian Survey, Vol. 54, No. 5.
Inglenart, R., & Kingemann, H. (2000). Modernization, cultural change and the Persistence of Traditional values. American Sociological Review, Vol. 65, No. 1.
Leggs, J. (1993). The Chinese classics. Vol. I, Oxford: Oxford University Press.
Lipet, S. (1959). Some social requisites of democracy: Economic development and political legitimacy. American Political Science Review, Vol. 53.
O'Donnell, G., & Schmitter, P. (1986). Tentative conclusions About Uncertain Democracies". In G O'Donell et al. (eds) Transition from Authoritarian Rule, Baltimore: John Hopkins University Press, Vol. 14, (pp.1-78).
Pye, L., & Verba, S. (1985). Political culture and political development. Princeton: Princeton University Press.
Wang, Q. J. (2002). Genealogical self and Confucian way of self making. International Philosophical Quarterly, Vol. 24, No. I.
Yangm, S. C. (1985). The Korean political culture: A Historical Analysis. In the Korean Political Association.
_||_