بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره دانه، پوست و آب چند نمونه انار ایرانی
الموضوعات :
1 - Qom Branch, Islamic azad University
الکلمات المفتاحية: فعالیت آنتی اکسیدانی, آزمون DPPH, تانن, فلاونوئید, انار خراسان, انار ساوه, انار قم, انار یزد,
ملخص المقالة :
هدف: در این تحقیق، مطالعه بر روی چند جمعیت انار از شهرهای مختلف ایران ازجمله: قم، ساوه، خراسان و یزد (انار قجاق و دانه سیاه قم، ملس ساوه، میخوش یزد و شیشه گپ خراسان) انجام شد. بدین منظور، ویژگی هایی چون، میزان و نوع ترکیبات موجود در عصاره، فعالیت آنتی اکسیدانی و ارزیابی میزان مواد مؤثره تانن و فلاونوئید مورد توجه قرار گرفت.مواد و روش ها: به منظور استخراج عصاره، آب و پوست خشک شده گیاه به طور جداگانه در آب و متانول خیسانده شد. سپس حلال با استفاده از روتاری جدا و پس از خشک شدن عصاره توسط آون خلاء، نمونهها در آزمون ضداکسیدانی روشهای احیاء رادیکال آزاد DPPH)) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج: یافته های حاصل از آزمون ضداکسیدانی نشان گر این بود که عصاره پوست انار گونه ملس ساوه در حلال متانول بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را دارد. تست تانن بر روی اناردانه سیاه قم و یزد انجام شده و مشخص گردید که دانه سیاه قم بیشترین میزان ترکیبات تانن را دارد. بر اساس نتایج حاصل از تست فلاونوئید، این انار بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. درآخر ترکیب شیمیایی آب انار دانه سیاه استان قم شناسایی شد . نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که انار دانه سیاه قم دارای مقادیر زیادی قندهای طبیعی است. هم چنین با مقایسه مقدار تانن در نمونه ها، مشاهده شد که مقدار کل آن در نمونه انار میخوش یزد بیشتر از دانه سیاه قم بوده، اما مقدار فلاونوئید موجود در دانه سیاه قم بیشتر از یزد است.
_||_