بررسی اثر عصاره الکلی پیاز نرگس بر فراموشی ناشی از اتانول در موشهای بزرگ صحرایی
الموضوعات :
مرضیه کریمی
1
(دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم)
بهاره پاکپور
2
(استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی)
آرزو دست پاک
3
(استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم)
رامش احمدی
4
(دانشجو)
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
مقدمه: استیل کولین استراز از جمله آنزیم های مهم جهت شکستن استیل کولین میباشد که مهار آن نقش مهمی را در بهبود حافظه بازی می کند. گالانتامین که از گیاهان تیره نرگس به دست می آید، یک آلکالوئید موثر برای مهار استیل کولین استراز به شمار می رود. هدف: هدف از این مطالعه پیدا کردن دارویی غیر شیمیایی برای بهبود حافظه می باشد. روش بررسی: در این مطالعه از روش اجتنابی مهاری (غیر فعال) با مدل Step-through که یک روش پذیرفته شده برای بررسی حافظه در موش های صحرایی نر نژاد ویستار می باشد، استفاده شد. بدین ترتیب که با استفاده از اتانول، حافظه تخریب شد و سپس تاثیر عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس، بر روی حافظه تخریب شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: یافتهها نشان داد که دوز 8 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس می تواند منجر به بازگشت حافظه تخریب شده توسط اتانول شود. نتیجه گیری: به نظر می رسد گالانتامین موجود در عصاره گیاه نرگس از طریق مهار استیل کولین استراز می تواند منجر به بهبود حافظه در رتها شود.