اثر آلاینده نفتی بر باردهی و محتوای اسیدهای آمینه قارچ Pleurotus florida (P.Kumm)
الموضوعات :فرزانه روشن دل 1 , سارا سعادتمند 2 , علیرضا ایرانبخش 3 , زهرا اوراقی اردبیلی 4
1 - گروه زیست شناسی ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
2 - گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه زیست شناسی ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
4 - گروه زیست شناسی ، واحد گرمسار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، گرمسار ، ایران
الکلمات المفتاحية: قارچ صدفی, باردهی, آلاینده نفتی, اسیدهای آمینه,
ملخص المقالة :
چکیدهقارچ Pleurotus florida یک قارچ خوراکی با پتانسیل بالای حذف آلاینده های نفتی می باشد. در این مطالعه اثر آلاینده گازوئیل به عنوان نماینده آلودگی های نفتی بر باردهی و تولید اسیدهای آمینه این قارچ مورد بررسی قرار گرفت. غلظت های گازوئیل مورد استفاده 5/2- 10 % و طول دوره مطالعه 30 روز بود. نتایج نشان داد گازوئیل اثری مثبت بر مرحله پین دهی داشته و افزایش غلظت آن سبب افزایش تعداد پین ها یا به عبارتی باردهی قارچ می گردد. افزایش غلظت گازوئیل در تیمارها سبب کاهش الگوی مصرف آب شد. به طوری که بیشترین میزان مصرف فاز آبی متعلق به نمونه شاهد بود. همچنین در مطالعه اسیدهای آمینه هفده اسید آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. این بررسی ها نشان داد کشت قارچ در محیط آلوده به گازوئیل سبب افزایش قابل توجه میزان اسیدهای آمینه می شود به طوری که پانزده اسید آمینه در نمونه تیمار شده با گازوئیل افزایش معنی دار داشتند. اسید آمینه هیدروکسی پرولین در نمونه تیمار برگزیده گازوئیل گزارش نشد. با توجه به این یافته ها می توان قارچ خوراکی P. florida را به عنوان یک گونه بی خطر، دارای رشد سریع و مقاوم به آلاینده های نفتی برای حذف همزمان آلاینده ها و استفاده از بیوماس حاصله به منظور تولید اسیدهای آمینه مورد نیاز در صنایع معرفی نمود.
(1