ارزیابی اثرات پروبیوتیک های Lactobacillus Casei و Bacillus Coagulans بر رده سلول های سرطانی AGSوDU145
الموضوعات :
پاتوبیولوژی مقایسه ای
سمانه انصاری نیا
1
,
علی شریف زاده
2
1 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم،واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران
2 - گروه آموزشی میکروبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران
تاريخ الإرسال : 13 الجمعة , صفر, 1444
تاريخ التأكيد : 13 الجمعة , صفر, 1444
تاريخ الإصدار : 19 الأحد , رجب, 1443
الکلمات المفتاحية:
پروبیوتیک,
سرطان معده,
سرطان پروستات,
ملخص المقالة :
پروبیوتیکها مکمل خوراکی میکروبی زنده هستند و طیفی از اثرات مفید مختلف به پروبیوتیکها نسبت داده می شود. امروزه پروبیوتیک ها بعنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی و سرطان شناخته شده اند. در این تحقیق اثر پروبیوتیکیلاکتوباسیلوس کازئی و باسیلوس کوآگولانسروی سلولهای سرطانیAGS,DU145) ) رده سلول سرطانی معده وپروستات) بررسی شد . برای این کار ، این دو باکتری در محیط کشت Broth MRS کشت داده شده و از کشتهای 48،24 و 72 ساعته ، رسوب و سوپرناتانت تهیه گردید . سوپرناتانت ها در دوقالب اسیدی و خنثی شده با NaOH 1Nآماده سازی گردید . غلظتهای 100،10 و1000میکروگرم/میلی لیتر از عصاره ها نیزتهیه و بشکل مجزا روی سلولهای سرطانیAGSوDU145 کشت شده در میکروپلیت 96 خانه ای اثر داده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که غلظت های1000 میکروگرم / میلی لیتر عصاره و 300 میکرولیتر/میلی لیتر سوپرناتانت در 72 ساعت دارای غلظت مهاری بیش از 50% بوده اند. اثر مهاری سوپرناتانت ها رابطه مستقیم بازمان و غلظت داشت.
المصادر:
Mohagheghi S, Mousavi JS, Malekzadeh R, Parkin M. Cancer incidence in Tehran metropolis: the first report from the Tehran Population-based Cancer Registry, 1998–2001. 2009.
Kasper D, Fauci A, Hauser S, Longo D, Jameson J, Loscalzo J. Harrison's principles of internal medicine, 19e: Mcgraw-hill New York, NY, USA:; 2015.
Mortazavian A, Razavi SH, Ehsani MR, Sohrabvandi S. Principles and methods of microencapsulation of probiotic microorganisms. 2007.
Vinderola CG, Reinheimer JA. Enumeration of Lactobacillus casei in the presence of L. acidophilus, bifidobacteria and lactic starter bacteria in fermented dairy products. International Dairy Journal. 2000;10(4):271-5.
Sharaf LK, Sharma M, Chandel D, Shukla G. Prophylactic intervention of probiotics (L. acidophilus, L. rhamnosus GG) and celecoxib modulate Bax-mediated apoptosis in 1, 2-dimethylhydrazine-induced experimental colon carcinogenesis. BMC cancer. 2018;18(1):1-13.
Plaza-Diaz J, Ruiz-Ojeda F, Gil-Campos M, Gil A. Mechanisms of action of probiotics. Advances in Nutrition 10: S49–S66. 2019.
Mombelli B, Gismondo MR. The use of probiotics in medical practice. International journal of antimicrobial agents. 2000;16(4):531-6.
Ahmad A, Salik S, Boon YW, Kofli N, Ghazali AR. Mutagenicityand antimutagenic activities of lactic acid bacteria (LAB) isolated from fermented durian (tempoyak). Malaysian J Heal Sci. 2018;16:23-6.
De Vrese M, Offick B. Probiotics and prebiotics: effects on diarrhea. Bioactive Foods in Promoting Health. 2010:205-27.
Średnicka P, Juszczuk-Kubiak E, Wójcicki M, Akimowicz M, Roszko M.Probiotics as a biological detoxification tool of food chemical contamination: A review. Food and Chemical Toxicology. 2021;153:112306.
Vivarelli S, Salemi R, Candido S, Falzone L, Santagati M, Stefani S, et al. Gut microbiota and cancer: from pathogenesis to therapy. Cancers. 2019;11(1):38.
Rafter J. Are probiotics and other functional foods the medicines of future? British J of nutrition. 2002;88(1):589.
Karpiński TM, Adamczak A. Anticancer activity of bacterial proteins and peptides. Pharmaceutics. 2018;10(2):54.
Nami Y, Abdullah N, Haghshenas B, Radiah D, Rosli R, Khosroushahi AY. Assessment of probiotic potential and anticancer activity of newly isolated vaginal bacterium Lactobacillus plantarum 5BL. Microbiology and Immunology. 2014;58(9):492-502.
Li X, Wang H, Du X, Yu W, Jiang J, Geng Y, et al. Lactobacilli inhibit cervical cancer cell migration in vitro and reduce tumor burden in vivo through upregulation of E-cadherin. Oncology Reports. 2017;38(3):1561-8.
Isazadeh A, Hajazimian S, Shadman B, Safaei S, Bedoustani AB, Chavoshi R, et al. Anti-cancer effects of probiotic lactobacillus acidophilus for colorectal cancer cell line caco-2 through apoptosis induction. Pharmaceutical Sciences. 2020;27(2):262-7.
Crittenden R, Martinez N, Playne M. Synthesis and utilisation of folate by yoghurt starter cultures and probiotic bacteria. International journal of food microbiology. 2003;80(3):217-22.
YanF, Polk DB. Probiotic bacterium prevents cytokine-induced apoptosis in intestinal epithelial cells. Journal of biological chemistry. 2002;277(52):50959-65.
Siuta-Cruse P, Goulet J. Cell immobilization techniques for the preservation of probiotics. Food Tech. 2001;55:37.
Hajian K, Firouzjahi A, Kia M. Pattern of age distribution of different cancers in Babol, 2001. 2003;27(3):239-45.
Asmarian N, Jafari-Koshki T, Soleimani A, Ayatollahi SMT. Area-to-area poisson kriging and spatial bayesian analysis in mapping of gastric cancer incidence in Iran. Asian Pacific journal of cancer prevention: APJCP. 2016;17(10):4587.
Arshi A, Sharifi FS, Ghahfarokhi MK, Faghih Z, Doosti A, Ostovari S, et al. Expression analysis of MALAT1, GAS5, SRA, and NEAT1lncRNAs in breast cancer tissues from young women and women over 45 years of age. Molecular Therapy-Nucleic Acids. 2018;12:751-7.
Sitarz R, Skierucha M, Mielko J, Offerhaus GJA, Maciejewski R, Polkowski WP. Gastric cancer: epidemiology, prevention, classification, and treatment. Cancer management and research. 2018;10:239.
Kopp-Hoolihan L. Prophylactic and therapeutic uses of probiotics: a review. Journal of the American Dietetic Association. 2001;101(2):229-41.
Yavari M, Ahmadizadeh C. Effectof the Cellular Extract of Co-Cultured Lactobacillus Casei on BAX and Human β-Defensin 2 Genes Expression in HT29 Cells. The Horizon of Medical Sciences. 2020;26(4):364-81.
Burns AJ, Rowland IR. Antigenotoxicity of probiotics and prebiotics on faecalwater-induced DNA damage in human colon adenocarcinoma cells. Mutation Research/Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis. 2004;551(1-2):233-43.
Taverniti V, Guglielmetti S. The immunomodulatory properties of probiotic microorganisms beyondtheir viability (ghost probiotics: proposal of paraprobiotic concept). Genes & nutrition. 2011;6(3):261-74.
Er S, Koparal AT, Kivanc M. Cytotoxic effects of various lactic acid bacteria on Caco-2 cells. Turkish Journal of Biology. 2015;39(1):23-30.
Lee DK, Jang S, Kim MJ, Kim JH, Chung MJ, Kim KJ, et al. Anti-proliferative effects of Bifidobacterium adolescentis SPM0212 extract on human colon cancer cell lines. BMC cancer. 2008;8(1):1-8.
Kim JY, Woo HJ, Kim YS, Kim KH, Lee HJ. Cell cycle dysregulation induced by cytoplasm of Lactococcus lactis ssp lactis in SNUC2A, a colon cancer cell line. Nutr Cancer 2003; 46(2): 197-201.
31.Lee JW, Shin JG, Kim EH, Kang HE, Yim IB, Kim JY, et al. Immunomodulatory and antitumor effects in vivo by the cytoplasmic fraction of Lactobacillus casei and Bifidobacterium longum. J Vet Sci 2004; 5(1): 41-8.
32.Altonsy MO, Andrews SC, Tuohy KM. Differential induction of apoptosis in human colonic carcinoma cells (Caco-2) by Atopobium, and commensal, probiotic and enteropathogenic bacteria: mediation by the mitochondrial pathway.Int J Food Microbiol 2010; 137(2-3): 190-203.
Baldwin C,Millette M,Oth D,Ruiz MT,Luquest FM,Lacrotix M.Probiotic Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus Casei mix sensitize colorectal tumoral cells to 5- fluorouracil-induced apoptosis.Nutr Cancer 2010;62(3):371-8.
Le Leu RK, Hu Y, Brown IL, Woodman RJ, Young GP. Synbiotic intervention of Bifidobacterium lactis and resistant starch protects against colorectal cancer development in rats. Carcinogenesis 2010; 31(2): 246-51
Chiu YH, Hsieh YJ, Liao KW, Peng KC. Preferential promotion of apoptosis of monocytes by Lactobacillus casei rhamnosus soluble factors. Clin Nutr 2010; 29(1): 131-40
_||_