اثرات ضد سرطانی پلی ساکارید گلوکان قارچ فوزاریوم SPP وآنالیزشیمیایی آن با روش های FT-IR و HPLC
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایبهزاد صالحی 1 , منصور بیات 2 , مهروز دزفولیان 3 , آذر سبکبار 4 , بهمن تبرایی 5
1 - .گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران
2 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ،دانشگاه ازاداسلامی واحد کرج،کرج،ایران
3 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ،دانشگاه ازاداسلامی واحد کرج،کرج،ایران
4 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ،دانشگاه ازاداسلامی واحد کرج،کرج،ایران
5 - انستیتو پاستورایران،تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: فوزاریوم, استخراج گلوکان, کشت سلول, FT-IR, HPLC,
ملخص المقالة :
امروزه سرطان بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 دومین عامل مرگ و میر درجهان می باشد. استفاده از پلی ساکارید های قارچی یکی از راه های ارزانتر، کم خطرترو با عوارض جانبی کمتر و جدیدتر در پیشگیری و درمان سرطان می باشد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی قارچ فوزاریوم بومی از خاک های کرج و استخراج پلی ساکارید گلوکان وتعیین ویژگی های شیمیایی آن باروش هایFT-IR و HPLC و نقش ضد سرطانی آن برروی سل لاین های لنفوییدی (LCL) و هلا (Hela) می باشد. دراین مطالعه نمونه قارچ فوزاریوم از خاک منطقه کرج جداسازی گردید وبه روش میکروسکوپی وماکروسکوپی و ژنتیکی درحد جنس شناسایی شد . وسپس قارچ در محیط کشت مایع انتخابی برای تولید بیشترین مقدار توده قارچی برای استخراج گلوکان کشت گردید.گلوکان قارچ به روش آب جوش مورد استخراج قرارگرفت .مقادیر مختلفی ازگلوکان استخراج شده را به کشتهای سلولی LCLوHela اضافه شد واثرات سایتوتوکسیسیته آن بررسی شد.نتایج کشت نشان داد پلی ساکارید گلوکان نقش ضد سرطانی بر روی سلول های لنفوییدی داشت اما بر روی سلول های هلا اثر ضدسرطانی نداشت. اثرات سایتوتوکسیسیته پلی ساکارید گلوکان با روش کالریمتری(MTT) نشان داده شد.
1- Engels EA, Biggar RJ, Hall HI, Cross H, Crutchfield A, Finch JL, et al. Cancer risk in people infected with human immunodeficiency virus in the United States. International journal of cancer. 2008;123(1):187-94.
2- Albert B JA, lewis J ,Morgan D ,Raff M,Robert K,Walter P. Molecular Biology of the Cell. Garland Science:Newyork. 2015:1091-145.
3- Bray F, Ferlay J, Soerjomataram I, Siegel RL, Torre LA, Jemal A. Global cancer statistics 2018: GLOBOCAN estimates of incidence and mortality worldwide for 36 cancers in 185 countries. CA: a cancer journal for clinicians. 2018;68(6):394-424.
4- Norouzirad R, Khazaei Z, Mousavi M, Adineh HA, Hoghooghi M, Khabazkhoob M, et al. Epidemiology of common cancers in Dezful county, southwest of Iran. Immunopathologia Persa. 2018;4(1):7.
5- Vogel SM, Smith LV, Peterson EJ. First-Line Therapies for VTE Treatment and Secondary Prophylaxis in Patients With Cancer: A New Direction. Journal of pharmacy practice. 2018:0897190018775580.
6- Meng X, Liang H, Luo L. Antitumor polysaccharides from mushrooms: a review on the structural characteristics, antitumor mechanisms and immunomodulating activities. Carbohydrate research. 2016;424:30-41.
7- Ren L, Perera C, Hemar Y. Antitumor activity of mushroom polysaccharides: a review. Food & function. 2012;3(11):1118-30.
8- Hsu J-W, Huang H-C, Chen S-T, Wong C-H, Juan H-F. Ganoderma lucidum polysaccharides induce macrophage-like differentiation in human leukemia THP-1 cells via caspase and p53 activation. Evidence Based Complementary and AlternativeMedicine. 2009;2011:33.
9- Wei S, Helsper JP, Van Griensven LJLD. Phenolic compounds present in medicinal mushroom extracts generate reactive oxygen species in human cells in vitro. International Journal of Medicinal Mushrooms. 2008;10(1).
10- Yamac M, Kanbak G, Zeytinoglu M, Senturk H, Bayramoglu G, Dokumacioglu A, et al. Pancreas protective effect of antioxidative Agaricus bisporus extract on rats with streptozotocin induced diabetes. Int J Med Mushr. 2010;12(4):379-89.
11- Errol Reiss H, Shadomy H, Lyon M. Mycoses of implantation: fundamental medical mycology. Hoboken: Wiley-Blackwell. 2012.
12- Thomas B, Audonneau NC, Machouart M, Debourgogne A. Molecular identification of Fusarium species complexes: Which gene and which database to choose in clinical practice? Journal de mycologie medicale. 2019;29(1):56-8.
13- Mizuno T. The extraction and development of antitumor-active polysaccharides from medicinal mushrooms in Japan. International Journal of medicinal mushrooms. 1999;1(1).
14- Dertli E, Colquhoun IJ, Côté GL, Le Gall G, Narbad A. Structural analysis of the α-D-glucan produced by the sourdough isolate Lactobacillus brevis E25. Food chemistry. 2018;242:45-52.
15- Matsuda Y, Cho O, Sugita T, Ogishima D, Takeda S. Culture supernatants of Lactobacillus gasseri and L. crispatus inhibit Candida albicans biofilm formation and adhesion to HeLa cells. Mycopathologia. 2018;183(4):691-700.
16- Scheinfeldt LB, Hodges K, Pevsner J, Berlin D, Turan N, Gerry NP. Genetic and genomic stability across lymphoblastoid cell line expansions. BMC research notes. 2018;11(1):558.
17- Theis TV, Santos Q, Aparecida V, Appelt P, M Barbosa-Dekker A, Vetvicka V, et al. Fungal Exocellular (1-6)-β-d-glucan: Carboxymethylation, Characterization, and Antioxidant Activity. International journal of molecular sciences. 2019;20(9):2337.
18- Salehi B, Bayat M, Dezfulian M, Sabokbar A, Tabaraie B. The assessment of anti-tumoral activity of polysaccharide extracted from terrestrial filamentous fungus. Saudi journal of biological sciences. 2018;25(6):1236-41.
19- Zhang M, Cui S, Cheung P, Wang Q. Antitumor polysaccharides from mushrooms: a review on their isolation process, structural characteristics and antitumor activity. Trends in Food Science & Technology. 2007;18(1):4-19.
20- Carbonero ER, Ruthes AC, Freitas CS, Utrilla P, Gálvez J, da Silva EV, et al. Chemical and biological properties of a highly branched β-glucan from edible mushroom Pleurotus sajor-caju. Carbohydrate polymers. 2012;90(2):814-9.
21- Ferreira SS, Passos CP, Madureira P, Vilanova M, Coimbra MA. Structure–function relationships of immunostimulatory polysaccharides: A review. Carbohydrate polymers. 2015;132:378-96.
_||_