بررسی اثرات پلاسما جت سرد آرگون بر مایکوتوکسین اکراتوکسین A تولید شده توسط جدایههای مختلف گونههای آسپرژیلوس نیگری
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایسحر حسنپور، منصور بیات، آرش چایچینصرتی، محمود قرآننویس، سیدجمال هاشمی . 1
1 - .
الکلمات المفتاحية: آسپرژیلوس, اکراتوکسین A, پلاسما جت سرد,
ملخص المقالة :
مایکوتوکسینها متابولیتهای ثانویه قارچهای رشتهای میباشند و از نظر ساختمانی غالباً هیدروکربنهای حلقوی میباشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات از بین برندگی پلاسما جت سرد آرگون بر اکراتوکسین A تولید شده توسط سویههای آسپرژیلوس نیگری میباشد. از محصولات گندم، ذرت، جو دوسر، آرد و برنج از شمال کشور ایران نمونهگیری انجام شد. گونههای قارچی جهت شناسایی روی محیط چاپکس و جهت استخراج اکراتوکسین A روی محیطهای سابورو دکستروز براث همراه با عصاره مخمر (SB + YE) و سابورو دکستروز براث بعلاوه عصاره مالت (SB + ME) کشت داده شدند. از گاز آرگون جهت ایجاد پلاسما و به منظور پاکسازی مایکوتوکسینها استفاده شد. میانگین غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 23/22 در زمانهای 60 و 360 ثانیه به ترتیب به غلظتهای 36/38 و 82/4 μg/kg رسیده است و در محیط YE+SB از μg/kg 34/38 به غلظتهای 88/25 و 47/2 μg/kg رسیده است. در مقایسه Log/Lin با Lin/Log میزان غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 224/39 در زمانهای 60 و 360 به ترتیب به غلظتهای 26/22 و 414/8 μg/kg رسیده و در محیط YE+SB از 50/31 به ترتیب به غلظتهای 68/22 و 95/8 μg/kg رسیده است. بررسی آماری کاهش تغییرات اوکراتوکسین تولید شده از سوی جدایههای قارچی بهطور معنیدار را نشان داد. این اتفاق تا افزایش 360 ثانیه تیمار با پلاسما جت در محیط (YE+SB) تغییرات کاهشی مقدار اکراتوکسین همچنان معنیدار بوده است. لذا از سیستم پلاسما جت میتوان جهت از بین بردن مایکوتوکسینهای قارچی در جهت افزایش کیفیت مواد غذایی استفاده نمود.
1- Alshannaq, A., Yu, J.H. (2017). Occurrence, Toxicity, and Analysis of Major Mycotoxins in Food.IJERPH, 14(6), 632.
2- Bennett, J. W., Klich, M. (2003). Mycotoxins. Clinical Microbiology Reviews, 16(3), 497-516.
3- Calvo, A. M., Cary, J. W. (2015). Association of fungal secondary metabolism and sclerotial biology. Frontiers in Microbiology, 6, 62.
4- el Khoury, A., Atoui, A. (2010). Ochratoxin A: General Overview and Actual Molecular Status. Toxins, 2(4), 461-493.
5- Haleem Khan, A. A., Mohan Karuppayil, S. (2012). Fungal pollution of indoor environments and its management. Saudi J Biol Sci, 19(4), 405-426.
6- Hayashi, N., Akiyoshi, Y., Kobayashi, Y., Kanda, K., Ohshima, K., Goto, M. (2013). Inactivation characteristics of Bacillus thuringiensis spore in liquid using atmospheric torch plasma using oxygen. Vacuum, 88(Supplement C), 173-176.
7- Heussner, A. H., Bingle, L. E. H. (2015). Comparative Ochratoxin Toxicity: A Review of the Available Data. Toxins, 7(10), 4253-4282.
8- Hoon Park, J., Kumar, N., Hoon Park, D., Yusupov, M., Neyts, E. C., Verlackt, C. C. W. (2015). A comparative study for the inactivation of multidrug resistance bacteria using dielectric barrier discharge and nano-second pulsed plasma. Scientific Reports, 5, 13849.
9- Jacobs, P., Kowatsch, R. (1993). Sterrad Sterilization System: a new technology for instrument sterilization. Endosc Surg Allied Technol, 1(1), 57-58.
10- Kőszegi, T., Poór, M. (2016). Ochratoxin A: Molecular Interactions, Mechanisms of Toxicity and Prevention at the Molecular Level. Toxins, 8(4), 111.
11- Lee, J., Lee, E. Y., Kim, S.H., et al(2013). Staphylococcus aureus Extracellular Vesicles Carry Biologically Active β-Lactamase. AAC, 57(6), 2589-2595.
12- Malir, F., Ostry, V., Pfohl-Leszkowicz, . Malir, J., Toman, J. (2016). Ochratoxin A: 50 Years of Research. Toxins, 8(7), 191.
13- Milićević, D. R., Škrinjar, M., Baltić, T. (2010). Real and Perceived Risks for Mycotoxin Contamination in Foods and Feeds: Challenges for Food Safety Control. Toxins, 2(4), 572-592.
14- Mousavi, B., Hedayati, M. T., Hedayati, N., Ilkit, M., & Syedmousavi, S. (2016). Aspergillus species in indoor environments and their possible occupational and public health hazards. CMM, 2(1), 36-42.
15- Ohkawa, H., Akitsu, T., Tsuji, M., Kimura, H., Kogoma, M., Fukushima, K. (2006). Pulse-modulated, high-frequency plasma sterilization at atmospheric-pressure. Surface and Coatings Technology, 200(20), 5829-5835.
16- Ostry, V., Malir, F., Ruprich, J.. (2013). Producers and Important Dietary Sources of Ochratoxin A and Citrinin. Toxins, 5(9), 1574-1586.
17- Pitt, J. I. (1987). Penicillium viridicatum, Penicillium verrucosum, and production of ochratoxin A. AEM, 53(2), 266-269.
18- Rutala, W. A., Weber, D. J. (2001). New disinfection and sterilization methods. EID, 7(2), 348-353.
19- Siciliano, I., Spadaro, D., Prelle, A., Vallauri, D., Cavallero, M., Chiara, G., (2016). Use of Cold Atmospheric Plasma to Detoxify Hazelnuts from Aflatoxins. Toxins, 8(5), 125.
20- Hoseinzadeh-Colagar A., Deyami M., Sohbatzadeh, F., Siadati, S.N. (2017). The effect of scanning cold atmospheric plasma jet on bovins milk and its inoculated Candida albicans. JFST, 68 (14), 103-111.
_||_