ارزیابی خاصیت آنتیباکتریال لفافهای بستهبندی نانو نقره اصلاح شده با فتوکاتالیست TiO2 به روی کله پاچه
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایانوشه شریفان، رامین بهشتی زاده، حامداهری*، امیرعلی انوار . 1
1 - .
الکلمات المفتاحية: کله پاچه, دی اکسید تیتانیوم, نانو ذرات نقره,
ملخص المقالة :
کلهپاچه یک غذای سنتی ایرانی است. با توجه به بار میکروبی این فرآورده و شرایط طبخ غیر بهداشتی، در این تحقیق برای اولین بار از پوششهای نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در جهت کاهش بار میکروبی محصول استفاده گردیده است. تاثیر این پوششها در جهت کاهش بار میکروبی کله پاچه با پوششهای نانو نقره با غلظتهای مختلف مقایسه گردید. در تحقیق مذکور کله پاچه (۱۰۰ گرم آن ۱۵ گرم چربی و ۹۰ میلی گرم کلسترول ) از فروشگاه شهروند تهیه و سپس از هر قسمت از کله پاچه مقدار 10گرم جدا و چرخ گردید و بعد از همگن شدن با پوششهای نانو نقره در سایز به طور میانگین حدود ۶۲ نانومتر در غلظتهای ppm۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ در روزهای ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و در غلظتهای ppm ۳۰۰۰ و ۳۵۰۰ و۴۰۰۰ و نیز روزهای ۱ و ۲ و ۳ روز شمارش کلی میکروبی انجام گرفت. برای اندازهگیری نانو ذرات از (FESEM) و همچنین ((FTIR برای تعیین نوع پیوندهای شمیایی استفاده گردید. نتایج نشان داد نوع فیلم بستهبندی و مدت زمان نگهداری در یخچال oC4، بر ماندگاری کله پاچه موثر بوده به طوریکه با حضور نانو ذرات نقره در پوشش بستهبندی بار میکروبی ثابت مانده و با افزایش زمان نگهداری هیچ تغیری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که غلظتهای ppm ۳۵۰۰ و ppm ۴۰۰۰ نانو ذره نقره در حفظ میزان نسبی باکتری اشریشیا کلای در ۴ روز آزمایش بر روی کله پاچه تاثیر بیشتری نسبت به سایر غلظتهای نانو نقره دارند (۰۵/۰p< ).
۱. اهری، ح.، انوار، الف.، شکری، الف.، بیات، م.، طلاکش، ف.، صادقی، م.، رحمان نیا، ه. (1391): بررسی اثر نانوذرات نقره بر زمان ماندگاری زعفران ایرانی با استفاده از پوشش های بسته بندی نانو SNP 103/3 بر خواص میکروبی و رهایش ذرات نانو به محصول نهائی، مجله پاتو بیولوژی مقایسه ای، 9 (4):802 -793.
۲. اهری، ح.، محمدی، ح.، انوار، س.، توماری، الف.، قجربیگی، پ. (1395): ارزیابی بسته بندی با پوششهای ۳% و ۵% نانونقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در رشد قارچی نان های مصرفی، مجله علوم غذایی و تغذیه، 13 (1):86 -75.
۳. پیرو موسوی، ف.، حیدری نسب، الف.، هاشمی پور رفسنجانی، ح.، چشمه گز، ر. (1392): بررسی اثر فیلمهای حاوی نانو ذرات نقره بر زمان ماندگاری رطب مضافتی، مجله علوم غذایی وتغذیه، 10 (4):71 -65.
۴. ستاری نجف آبادی، م.، مینایی، س.، افشاری، ح.، عزیزی، م. (1388): تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولیپتیکی و میکروبی نان، مجله علوم تغذیه و صنایع و غذایی ایران، 4 (4): 74-65.
۵. سلطانی، م.، اهری، ح.، عطایی، م. (1389): اثر ممانعت کنندگی ذرات نانو نقره بر برخی از باکتری های بیماری زای ماهی:استرپتوکوکوس اینیایی.لاکتوکوکوس گارویه، یرسینیا راکری، مجله طب دامی ایران، 51 (1):48 -29.
۶. ستاری، م.، مینایی، س.، عزیزی، الف.، افشاری، ح. (1388): تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولپتیکی و میکروبی نان، مجله علوم تغذیه و صنایع و غذایی ایران، 4 (4): 74-65.
۷. مرادی، الف.، بینش، م. (1388): بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات نقره ودی اکسید تیتانیوم در بسته بندی پلی اتیلنی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر روی تغییرات میکروبی آن طی ۶ ماه، مجله زیست فناوری میکروبی دانشگاه آزاد، 4 (2) :52 -45.
۸ . ولی پور، م.، موسویان، م.، مرتضوی، س. (1388): تاثیر بسته های محتوی نانوذرات نقره بر مشخصه های میکروبی وظاهری زرشک در مقایسه با بسته های پلی اتیلن معمولی، مجله پژوهش های علوم وصنایع غذایی ایران، 5 (2): 87 .75-
_||_