اثرات افزودن گلوتامین بر روی برخی از فاکتورهای میکروسکوپیک اسپرم گاومیش بعد از یخ گشایی
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایرحیم بهشتی 1 , مجید یوسفی اصل 2 , جمشید قیاسی 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
الکلمات المفتاحية: : اسپرم, گاومیش, گلوتامین, انجماد منی,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات افزودن گلوتامین در سطوح مختلف به رقیقکننده منی گاومیش(تریس- زرده تخم مرغ) بر روی برخی از فاکتورهایمیکروسکوپیک اسپرم بعد از یخ گشایی بود. پنج رأس گاومیش بالغ ( 3 تا 4ساله) در مرکز تحقیقات و پرورش گاومیش شمال غرب کشور کشور در اینمطالعه مورد استفاده قرار گرفتند، از این گاومیشها 20 انزال به کمک مهبلمصنوعی گرفته شد. پس از ارزیابی اولیه نمونهها، رقیقسازی تحت دمای 37درجه سانتیگراد در پنج تیمار صورت گرفت: 1) رقیق کننده فاقد آنتی اکسیدان (شاهد)، 2) رقیق کننده حاوی 50،25،10 75و 100 میلیمول گلوتامین. منی رقیق شده در نیهای 0/8 میلیلیتری بسته بندی شده و در نیتروژن مایع منجمد شد. یک ماه پس از انجماد نمونهها در بنماری 37 درجه سانتیگراد بهمدت 20ثانیه رفع انجماد شد. از نظر تحرک پیشرونده تیمار حاوی 25 میلیمول گلوتامین (0/16±63/97)بهترین نتیجه را نسبت به گروههای دیگر داشتند. از نظر درصد سلامت آکروزم تفاوت معنیدار مابین تیمارهای مورد آزمایش ملاحظه نشد درصد حیات اسپرمها در تیمار حاوی 25 میلیمول گلوتامین (0/37± 79/03)نسبت به گروه کنترل (0/40± 52/13)بالاتر بود. مابین تیمارهای آزمایشی، پایینترین درصد حیات در تیمار حاوی 100 میلیمول گلوتامین (0/40± 54/13)بود. در کل میتوان نتیجه گرفت استفاده از مقادیر مناسب گلوتامین در رقیق کننده منی گاومیش، میتواند به بهبود کیفیت اسپرم منجمد گاومیش گردد