بررسی اثر ضد میکروبی درمنه دشتی(Artemisia Sieberi)تحت شرایط مختلف چرایی بر سالمونلا انتریتیدیس(Salmonella Enteritidis)
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایاشکان اطمینان اقطاعی 1 , بابک خیرخواه 2 , رضا باقری 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
الکلمات المفتاحية: درمنه دشتی, سالمونلا انتریتیدیس, اسانس, عصاره, اثر,
ملخص المقالة :
درمنه دشتی گیاهی است از خانواده کاسنی، بوتهای به رنگ سبز متمایل بهخاکستری و از عناصر رویشی ایران و تورانی و از عناصر غالب مراتع استپیایران میباشد. کاربرد غیر علوفهای این گیاه به دلیل محتوای اسانس و عصاره آنبسیار متنوع است. از خاصیت آنتیبیوتیکی این گیاه در طب سنتی برای درمانسوء هاضمه و دفع انگلهای رودهای استفاده میشود. هدف از این پژوهشبررسی تاثیر ضد میکروبی اسانس و عصاره این گیاه تحت شرایط مختلف چراییبر روی باکتری بیماریزای سالمونلا انتریتیدیس میباشد. این باکتری از عواملمهم عفونتهای رودهای است. در این پژوهش رشد سال 1390 گیاه درمنه دشتیاز محلهای قابل برداشت در دو سایت متفاوت، تحت دو شرایط چرا شده وچرا نشده جمعآوری گردید. پس از تهیه اسانس و عصاره اثر ضد میکروبی 6تیمار مختلف اسانس و عصاره گیاه دارویی درمنه دشتی که به صورت رقتسازی متوالی تهیه شده بودند با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتریبیماریزای سالمونلا ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد عامل چرا برترکیبات ضد باکتری اسانس درمنه دشتی بی تاثیر بوده اما اثر ضد میکروبیعصاره گیاه تحت تاثیر متغیر چرا قرار دارد. نتایج این پژوهش کاربردهای زیادیدر صنایع غذایی و داروسازی می تواند داشته باشد.