مطالعه عملکرد عصاره آبی گیاهان خیار تلخ(Momordica charantia)،گیمنما سیلوستر(Gymnema sylvestre) و جمبو(Eugenia jumbolana)در کاهش قند خون تحت شرایط آزمایشگاهی(invitro)
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایایلیاد عیسی بیگلو 1 , پرویز کرمانی زاده 2
1 - ندارد
2 - ندارد
الکلمات المفتاحية: عصاره گیاهی, گیاهان کاهنده قند خون, روش اُ-تولوئیدن, روش گلوکز اکسیداز,
ملخص المقالة :
کشور ایران سرزمینی غنی از گیاهان د ارویی است و روش های قدیمی درمان باگیاهان دارویی در این کشور وجو د دارد. اساس فعالیت ما مطالعه برخی ازگیاهان بومی ایران است که دارای اثر مهاری در افزایش گلوکز خون در هنگاممصرف قند می باشند و در سیستم طب سنتی به عنوان داروهای کاهنده قند خونبه کار می روند. بررسی ها نشان داده اند کهGymnema ،Momordica charantiaEugenia jumbolana و sylvestreبه د رجات مختلف دارای عملکرد کاهنده قندخون هستند . در این مطالعه پس از آماده سازی محلول گلوکز و و عصاره آبیگیاهان مورد نظر، اندازه گیری کمی گلوکز خون با استفاده از روشهای اُ-تولوئیدنو گلوکز اکسیداز درPHهای مختلف انجام یافت . نتایج به صورت فراوانی و درصد ارائه گردیده اند و برای تجزیه و تحلیل داده ها در بین گروهها از student test و ANOVA استفاده به عمل آمد. نتایج بررسی نشان می دهد که اثر هایپوگلایسمیک Gymneme sylvestre در7 PH وPH 9 در مقایسه با محیط اسیدی(PH =2)بیشتر است (50-60 درصد در محیط خنثی و بازی)دانه و پالپ Momordica charantia اثر کم و بیش مشابهی در PH 7 و 9 دارد (یعنی 50-65 درصد)دانه Eugenia jumbolana اثر کاهش قند خون بیشتری نسبت به پالپ آن دارد . نتایج بررس ی در سه محیط مختلف نشان داده است که این اثرکاهنده قند خون در محیط خنثی و بازی بسیار بارزتر از محیط اسیدی است