بررسی اثرات ضد باکتریایی عصارههای آبی، الکلی و استنی گیاه ریش بز (Ephedra major Host) بر روی سویههای استاندارد گونههای استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، سودوموناس ائروژینوزا و اشریشیا کولای
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایپروین تراب زاده خراسانی 1 , پورداد پناهی 2 , آذر سبکبار 3 , علیرضا مختاری 4
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
الکلمات المفتاحية: : هوم, عصاره گیاهی, ترکیبات ضد باکتریایی, گیاهان دارویی, ریش بز,
ملخص المقالة :
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویههای مقاوم به آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش میباشد. تلاشهای زیادی برای کشف ضد میکروبهای جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسمها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی میباشد که بررسیهای صورت گرفته در آن منجر به کشف مواد موثره جدیدی گردیده است. افدرا ماژور گیاهی طبی با فعالیتهای مختلف فیزیولوژیک است. گیاه از منطقه کرج جمعآوری گردید و عصارهگیری با استفاده از حلالهای آبی، اتانولی، استنی و متانولی صورت گرفت. عصارهها در دمای 60 درجه سیلیسیوس در خلاء تغلیظ گردیدند. فعالیت ضد باکتریایی عصارهها با روشهای انتشار در ژل، MIC و MBC در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC6538)، سودوموناس آئروژینوزا(ATCC27853)استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC 1447)و اشریشیا کولای(ATCC 8739) سنجیده شد. اشریشیا کولای فقط به عصاره استنی حساسیت نشان داد و سودوموناس ائروژینوزا به عصاره آبی مقام بود و به سایر عصارهها حساسیت نشان داد. استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس به کلیه عصارهها حساس بودند.