تحلیل عوامل فردی و محیطی مؤثر بر توسعه کارآفرینی دانشجویان کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
الموضوعات : Agricultural Extension and Education Researchمریم یوسفی محمدی 1 , فائزه گلی 2 , رضا موحدی 3
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا
3 - دانشیار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
تحقیق حاضر از نوع توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را 200 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا تشکیل دادند؛ که با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 120 نفر انتخاب شدند. داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شدند. پرسشنامه در چهار بخش شامل 76 سؤال باز و بسته طراحی گردید. بهمنظور بررسی روایی پرسشنامه از نظرات متخصصان مربوطه استفاده شد و بهمنظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که برای بخشهای مختلف پرسشنامه بالاتر از 87/0به دست آمد. نتایج نشان داد بین جنسیت و مقطع تحصیلی با میزان کارآفرینی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین توانایی های فردی دانشجویان ازجمله انعطافپذیری، تلاش و پشتکار، رهبری با میزان کارآفرینی رابطه معنی داری در سطح خطای 01/0 مشاهده شد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهایی مانند رهبری گروه، انعطافپذیری، تلاش و پشتکار و مهارت قادرند 41/0 درصد از تغییرات متغیر وابسته کارآفرینی را تبیین کنند.
