بررسی تاثیر مقادیر مختلف رنگدانه لوتئین در جیره غذایی بر رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
الموضوعات :
مائده طالبی
1
(عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان)
حسین خارا
2
(گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان)
جلیل ذریه زهرا
3
(موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران، ایران.)
شایان قبادی
4
(گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.)
آرزو خدابنده لو
5
(عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان)
الکلمات المفتاحية: قزلآلای رنگین کمان, لوتئین, فاکتورهای رشد, فاکتورهای خونی,
ملخص المقالة :
تاثیر تغذیه با جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف رنگدانه لوتئین در این تحقیق بر میزان رشد و فاکتورهای خونی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. این بررسی به مدت هشت هفته، بر روی 600 عدد ماهی قزلآلای رنگین کمان (با میانگین وزنی 64/0±02/93 گرم)، در یک گروه شاهد و سه تیمار (هر یک با سه تکرار) انجام شد. تغذیه ماهیان روزانه سه بار و با غذای تجاری (GFT2) حاوی مقادیر مختلف لوتئین (صفر، 14، 16 و 20 میلیگرم در کیلوگرم) انجام شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنیدار آماری داشته (05/0p<) ولی هیچ اختلاف معنیداری (05/0<p) در پارامترهای عملکرد رشد و مصرف غذایی شامل FCR،SGR ،GR ، BWIدرصد، CF و بازماندگی بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. نتایج بین تیمارهای مورد بررسی از نظر فاکتورهای خونی نشان داد که اختلاف معنی داری در تعداد گلبول های قرمز، گلبول سفید، لنفوسیت و IgM وجود دارد (05/0p>)، هرچند تعداد مونوسیت ها و نوتروفیل ها اختلاف معنیداری را بین تیمارها نشان ندادند (05/0p>).