اثر خوراکی نانولیپوزوم حاوی رنگدانه آستازانتین بر عملکرد رشد و بهره وری خوراک بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان Oncorhynchus mykiss
الموضوعات :مژده بشارت 1 , هومن رجبی اسلامی 2 , مهدی سلطانی 3 , سید عبدالمجید موسوی 4
1 - دانشجوی دکتری رشته شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، علوم و تحقیقات تهران
3 - استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
4 - استادیار گروه علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
الکلمات المفتاحية: نانولیپوزوم, قزلآلای رنگینکمان, آستازانتین, شاخصهای رشد,
ملخص المقالة :
مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد قزل آلای رنگین کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) و 100 میلیگرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (تیمار پنجم) تقسیم شدند. هر تیمار دارای سه تکرار و هر تکرار حاوی 25 قطعه ماهی بود که در 15 تانک 200 لیتری به صورت تصادفی ذخیرهسازی شده و به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. به منظور اندازه گیری وزن برای شاخص های مورد بررسی از ترازو با دقت 0/1 استفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان درصد افزایش وزن نهایی (13/80±225/22 گرم) مربوط به تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین و کمترین آن (12/88±194/57 گرم) مربوط به تیمار 100 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بود. همچنین بیشترین نرخ رشد روزانه با میزان 0/10±2/51 گرم در روز در تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین به دست آمد که به شکل معنیداری بیش از مقدار آن در تیمار شاهد بود (p<0.05). بالاترین نرخ کارآیی غذایی نیز در تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین مشاهده شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که 83/61 میلی گرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بهترین تاثیر را در رشد قزل آلای رنگین کمان داشته و برای پرورش این ماهی توصیه می گردد.
_||_