بررسی اثر زمان پرس، مقدار چسب و ذرات ساقه سویا بر ویژگی های تخته خرده چوب
الموضوعات :
میثم مهدی نیا
1
(گروه فرآوردههای چندسازه چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.)
محمد لایقی
2
(گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.)
اصغر تاتاری
3
(گروه صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.)
علی اکبر عنایتی
4
(گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.)
الکلمات المفتاحية: ساقه سویا, ویژگیهای مکانیکی, تخته هخرد چوب, ویژگیهای فیزیکی,
ملخص المقالة :
هدف از انجام این تحقیق بررسی قابلیت استفاده از ساقه سویا به عنوان ماده لیگنوسلولزی جایگزین چوب در تولید تخته‎خرده‎چوب بود. لذا در این تحقیق از ساقه سویا در 4 سطح 25، 50، 75 و 100 درصد وزنی، زمان پرس در 3 سطح 5، 6 و 7 دقیقه و مقدار چسب مصرفی در 3 سطح 8، 10 و 12 درصد به عنوان عوامل متغیر استفاده شد. نتایج نشان داد که ویژگی های خمشی (MOR و MOE) با افزایش مقدار ساقه سویا در ترکیب تخته نهایی بهبود و چسبندگی داخلی کاهش یافت، ولی مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری افزایش یافت. تمام ویژگی های مکانیکی و فیزیکی شامل ویژگی های خمشی، چسبندگی داخلی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری با افزایش مقدار چسب و زمان پرس بهبود یافت. نتایج در نهایت نشان داد که ساقه سویا ماده مناسبی جهت تولید تخته‎خرده‎چوب می باشد.
_||_