بررسی عوامل موثر بر هماهنگی سیستم اطلاعاتی حسابداری
الموضوعات : حسابداری مدیریتزهره حاجیها 1 , ذوالفقار پورعزیزی 2
1 - ندارد
2 - ندارد
الکلمات المفتاحية: هماهنگی سیستم اطلاعاتی حسابدار, دانش مدیران, کارشناسان برون سازمانی, کارشناسان درون سازمانی, اندازه شرکت,
ملخص المقالة :
این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر هماهنگی سیستم اطلاعاتی حسابداری(AIS) در شرکت های صنعت مواد غذایی و آشامیدنی، صنعت قند وشکر و صنعت مواد و محصولات دارویی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران شامل 81 شرکت می پردازد. مطالعات نشان می دهد که هماهنگی استراتژیک بر عملکرد شرکت تاثیر مهمی دارد، اما مطالعات کمی روی شناخت عوامل موثر بر این هماهنگی انجام شده است و بنابراین هدف این تحقیق شناسایی سطح هماهنگی سیستم اطلاعاتی حسابداری شرکت ها و بررسی عوامل موثر بر هماهنگی AIS است. در این تحقیق هماهنگی AIS به عنوان تطابق بین ملزومات AIS و ظرفیت پردازش AIS تعریف شده است. داده های لازم برای 81 شرکت بوسیله پرسشنامه از مدیران مالی و عامل درباره 19 مشخصه سیستم اطلاعاتی شرکت آنها برای ملزومات و ظرفیت AIS گرآاوری گردید. در این تحقیق از رویکرد تطابق برای تناسب بین این دو مولفه استفاده شده است. سپس با استفاده از روش تحلیل خوشه ای شرکت ها به دو گروه هماهنگ و ناهماهنگ تقسیم شدند. در نهایت رابطه عوامل تاثیر گذار بر هماهنگی سیستم اطلاعاتی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان میدهد که هماهنگی AIS و دانش مدیریت شامل دانش حسابداری و دانش IT ، استفاده از موسسات حسابداری و حسابرسی و استفاده از پرسنل مربوط به IT در داخل شرکت رابطه دارند. اندازه شرکت نیز با هماهنگی AIS دارای رابطه معنی داری است.